Haveglæder, tips og tricks

Krukkegruppe som hyggespreder foran drivhuset

Flisepladsen foran det nye drivhus har en tendens til at blive brugt til opmagasinering af planter, der lige skal plantes om, og krukker, der lige skal shines op. Det er ikke i orden, når jeg nu har fået sådan et fint drivhus. Der skal rart og ordentligt ud! Så nu fik jeg jo sendt de senest indkøbte stauder i plantebørnehave i salatbedet og fik også ryddet op i de udrangerede sommerblomster i krukkerne, som regn og snegle i uskøn forening havde været hårde ved.Det affødte et øjeblikkeligt behov for en ny krukkegruppe – ja, faktisk for to – for der nu ikke noget, der hygger og skaber en indbydende entre ved en indgangsdør som en gruppe krukker. Det gælder også ved en drivhusdør. Støttemuren foran drivhuset, der holder på jorden i det skrånende terræn, viste sig lige at være en udfordring. Men ved hjælp af en tilskåret gammel palle, lykkedes det at få løftet krukkegruppen op i en fornuftig højde. Jeg har muntret mig lidt med forskellige kålplanter, der bare har de fedeste farver, og tilsat lampepudsergræs, Pennisetum ‘Rubrum’, prydpeber, Capsicum Maya og sommerens superkrukkeplante, vortemælk, Euphorbia ‘Diamond Frost’, der ser bedre ud en nogensinde, vejr og vind og mange måneder til trods.For at kigget ikke skulle få slagside, måtte der selvfølgelig også en krukkegruppe med samme farveholdning til på den anden side af indgangspartiet. Plantekassen, der ellers blev fabrikeret til terrassen forleden, blev inddraget til formålet. Jeg må finde på noget andet til den placering … og så kom der en byge mere… godt, at drivhuset har tag…

Previous

Høsten gemmes som sommer på glas

Next

Aberøve, mikroæbler og kristtorn med gule bær

5 Comments

 1. Birgitte Aagaard

  Hej Lotte.
  Dit krukkearrangement foran drivhuset ser super godt ud.
  Jeg har også Euphorbia ‘Diamond Frost i krukke i år. Overvintre du den frostfrit ?
  Jeg overvejer om man kan tage stiklinger af den istedet for at overvintre den. Har du erfaring med det?

  • Lotte Bjarke

   Hej Birgitte
   Tak for din hilsen. Jeg har ikke prøvet at stiklingeformere Diamond Frost, men det er da bestemt et forsøg værd. Det er sådan, gartnerne formerer dem, så det må vi andre da også kunne.Jeg mener, at planten er flerårig, hvis den overvintres frostfrit,, men det har jeg heller ikke prøvet 🙂
   Mvh Lotte Bjarke

 2. Så flot det ser ud. Jeg har jo lige fået et drivhus og skal have lavet terrasse bagved. Foran er der en i forvejen. Så nu vil jeg lade mig inspirere af dig, og pynte med krukker.
  Tak for den skønne idé

  Rigtig god dag
  Lone

 3. Det ser dejligt ud. Forpladsen foran mit drivhus er det også gået galt med, så jeg vil lade mig inspirere og gøre noget ved det i weekenden 🙂 Den meget lyse yderst til venstre på billedet med de store blade – hvad hedder den? Den er rigtig flot.

  Rigtig god torsdag – Karen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén