Haveglæder, tips og tricks

Krukke krise

Frostsprængt krukke-3

Når man nu er sådan en klovn, at man ikke får taget alle sine porøse terra cotta krukker ind, når meteorologerne lover frost, så er man selv ude om det 🙁 Der trænger vand ind i leret, hvor det fryser til is, når frosten kommer. Og da vand jo udvider sig, når det fryser, er det dømt til at gå galt…

Frostsprængt krukke-2

Den eneste undskyldning er, at det, der faktisk var en efterårskrukke, har klaret vinteren så godt, at krukken fortsat pyntede på terassen og gav noget frodigt at kigge ud på. Det stribede græs, den røde Heuchera og vist også den kødædende fluetrompet, Sarracenia, ser ud til at overvintre pænt. Sidstnævnte skal soigneres lidt, men der er alle tegn på liv. Planterne er med andre ord noget mere vinterhårdføre end krukken, så de må plantes om eller ud, når det bliver lidt mere forår.

 

Previous

Gulvvarme til peber og chili

Next

Udsigt til forår(skrukke)

2 Comments

 1. Anonym

  Hej Lotte
  Den vinter vi har haft indtil nu vil en del Sarracenia fint kunne klare. Jeg har haft Sarracenia purpurea udplantet i haven som har klaret sig fint derude de sidste 6 – 7 år. Din plante ser ud til at være S. purpurea eller I det mindste en hybrid med ret meget S. purpurea blod I, så den klarer det nok:-)

  MVH
  Niels

 2. Hej Niels
  Det er jeg da simpelthen også nødt til at prøve. Hvor har du plantet den?
  Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén