Vedbendbladet alpeviol, Cyclamen hedderifolium

Nu er det jo ikke sådan, at jeg er begyndt at jule i haven. Næsten ikke i hvert tilfælde. Men den sniger sig jo lige så stille ind på os, højtiden, så selv om efterårskrukkerne står nok så fint endnu, kan man jo godt tage lidt forskud på julerierne med et hyggeligt kræmmerhus med alpeviol.

Det var kombinationen af det fine kræmmerhus i jern, der bare hang der i depot til ingen verdens nytte, og så den noget så fine lille alpeviol, Cyclamen hederifolium, der bare måtte med mig hjem fra ugens ekspedition til Holland, der gjorde udfaldet.  De to er da som skabt for hinanden, synes jeg. Her er vi ude i en meget enkel dekoration a la Lotte: Kræmmerhus med alpeviol. Man tager en potteplante, tager den ud af potten, vikler potteklumpen ind i mos fra plænen (det har jeg heldigvis nok af 😉 ) og plumper den ned i kræmmerhuset garneret med nogle fyrrekogler ligeledes fra plænen. Nu er alpeviolen lige kommet på plads, men jeg har en klar forventning om flere blomster og blade, der vil smyge sig ud gennem jernkonstruktionen.

Således opdateret til årstiden giver krukkegruppen ved fordøren en omgang til, inden det for alvor bliver tid til at jule om et par uger. Nu med kræmmerhus med alpeviol. Tænk, at der stadig er så meget gang i kæmpeverbena, Verbena bonariensis 🙂 Kræmmerhuset, der fås i to størrelser, og med garanti ikke får krøllet hank, kan i øvrigt bruges til lidt af hvert, som det ses her og her. Både kræmmerhuset og det fine bakkebord stammer fra Zinkbakken.

Indlægget indeholder reklame 🙂