Haveglæder, tips og tricks

Klematis som bænkevarmer

Clematis Empress-10Den gamle fil-de-fer bænk foran drivhuset er kommet i sommerfeststemning. Den lyserøde klematis, der står i en krukke ved siden af den, har i sin søgen efter et passende klatrestativ bemægtiget sig bænken, hvor den klatrer nok så fint i jerntrådene.Clematis Empress-14Bænken er ikke værd at sidde på, så den står der mest til pynt. Og klematis planten, der ærlig talt er lidt forsømt, henslæber på jeg ved ikke hvilket år tilværelsen i krukken, hvor den går for lud og koldt vand. Men sikke nu et makkerpar, der er kommet ud af de to tilsammen. Det giver helt ny mening til begrebet bænkevarmer.Clematis Empress-12Den smukke klematis hedder Clematis Empress. En dansk sort forædlet af Poulsen Roser. Den har de mest fantastiske blomster, der springer ud over en lang periode.Clematis Empress-15Efterhånden som alle kronbladene får foldet sig ud, bliver blomsterne helt fyldte og pompon agtige med flere nuancer af støvet lyserød.

Previous

Krukkekøkkenhave på terrassen 2.0

Next

Eksotiske dufte i drivhuset

9 Comments

 1. Jeannie Vogt

  Smukt 🙂

 2. carina

  Hvad hedder den klematis?? – så smuk

  • Lotte Bjarke

   Hej Carina
   Den hedder Empress (TM) og er fra Poulsen Roser.
   Mvh Lotte

 3. Lene, Bag havelågen

  Wow, hvor er den smuk. Det er absolut en must-have 🙂

 4. Mikael Mortensen

  Jeg har altid holdt meget af klematis. Det er en smuk og diskret plante, som pludselig overrasker ved at være et sted, man ikke lige havde set. Men hvorfor skriver du, at den er lyserød ..? Jeg synes bestemt, at den ser mere lilla ud!

  • Lotte Bjarke

   Hej Michael
   Tjaah – farver er svære at beskrive, og forskellige øjne opfatter forskelligt. Måske snyder billedet også lidt. I mine øjne er den støvet lyserød eller rosa måske tenderende syrenfarvet med rødlig undertone 🙂 Smuk er den under alle omstændigheder. Et eller andet sted har jeg faktisk en plantefarvepantoneskala fra RHS i England liggende. Måske skulle jeg se, om jeg kan hitte den.
   Mvh Lotte

 5. Sine

  Den er så smuk så smuk denne klematis! Jeg er så forelsket i den. Er du sikker på det er en Empress? Jeg synes den ligner en Clematis ‘Evijohill’ JOSEPHINE.

  • Lotte Bjarke

   Hej Sine
   Jeg fik den plante for mange, mange år siden af en hollandsk gartner. Det var, hvad der stod på skiltet. Mere sikker er jeg ikke. Men helt fantastisk, det er blomsten – og planten med, for den har stået og vansmægtet i krukken lige siden.
   Mvh Lotte

   • Sine

    Jeg er som nævnt meget forelsket i din klematis og har googlet og googlet for at finde frem til den. Nu har jeg bestilt en Josephine, da jeg altså synes den i højere grad ligner din end clematis Empress gør😉
    Så må tiden vise om jeg får leveret en lige så fantastisk plante, som du har fået😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén