Haveglæder, tips og tricks

Klar til en ny asparges sæson

Asparagus officinalis-127De visne aspargestoppe, der har samlet energi til planterne til en forhåbentlig sprudlende ny sæson, siden høsten stoppede til Skt. Hans, ser meget efterårsramte ud. De har ikke engang fået nævneværdigt mange af de smukke røde bær, de plejer at have på denne årstid. Øv.Asparagus officinalis-133Dermed er der til gengæld ingen tvivl om, at tiden er inde til at få dem klippet ned til sokkeholderne og få toppene skaffet af vejen, så de ikke risikerer at sprede skumle asparges sygdomme til planterne, der hygger sig under jorden. Valerianella locusta-10Samtidig kan jeg så få ryddet op i asparges bedet, der har det med at blive fyldt med frøukrudt, der nemt bliver “overset”, mens toppene står der, fordi det er så svært at komme til. Det er dog ikke alt det grønne i bedet, der er ukrudt. Jeg kan blive helt opløftet af at opdage en underskov af vårsalat – eller feldsalat – mellem ukrudtsplanterne. De får lov at være bunddække hen over vinteren, så der løbende kan høstes grøn “salat”. Til foråret bliver de fleste luget, men nogle stykker får lov at sprede frø, så der også er vårsalat til næste år.

Previous

Redningsaktion for Dahlia knolde

Next

No Water Flowers

2 Comments

  1. Finn Colmorn

    Hej Lotte, ja vårsalat er en dejlig urt, den har haft meget let ved at sprede sig mellem mine aspargesplanter, de to planter, jeg ved, jeg har, de står med godt 300 meters mellemrum, jeg nyder synet af dem, men høster ikke asparges, jeg havde engang nogle pæne rækker, der gav rimeligt, men da de stod længst væk fra huset, i min granplantage, blev de let glemt, og forsvandt blandt alle de nye træer, der dukkede op, primært birk, røn og tjørn, i “junglen” høstede jeg en del vårsalat, der også havde fundet derop, samt andre af de vilde planter, der passer fint ind i en salat, både med smag og farve.

    • Jeg er ikke helt sikker på, at man kan kalde to planter med 300 meter imellem for en række 🙂 det kan man da kalde at sætte på afstand. Men vårsalat er skøn på den uregerlige måde og helt herlig at plukke af, når man ikke lige troede, der var noget at komme efter derude.
      Novemberhilsner Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén