Haveglæder, tips og tricks

Ketchup af egen avl

Drivhus151010-1Mens ‘San Marzano’ og ‘Elin’ tomaterne er gået temmelig meget i stå i det kølige efterårsvejr, er der fortsat fuld knald på cherrytomaterne ‘Gardeners Delight’. Produktionen overstiger indtaget betydeligt, og fryseren er for længst så rigeligt forsynet, så nu har jeg forsøgt at trylle et kg tomater om til tomatketchup.Tomatketchup-1Haven var også leveringsdygtig af de øvrige standardingredienser, så det var bare om at gå i gang med at hakke.Tomatketchup-2Forsøgsvis har jeg prøvet at tørre de saftfyldte cherrytomater ved lav temperatur i varmluftovnen først i håbet om, at det vil intensivere tomatsmagen.Tomatketchup-4Udbyttet blev seks og et halvt små glas ketchup. Fantastisk, at så mange grønsager kan komme til at fylde så lidt. Det må være noget meget sund ketchup. Jeg regner med, at et glas nogenlunde passer til et måltid, for den hjemmelavede ketchup er nok ikke langtidsholdbar efter åbning.

Previous

Purpursolhat ældes med ynde

Next

Høst og oprydning i køkkenhaven

1 Comment

  1. Jeannie Vogt

    Det ser godt nok lækkert ud og sikke en farve, rigtig flot. Sjovt at den bliver gul med de røde tomater 🙂 Jeg har desværre haft et elendigt tomatår, har høstet meget lidt. Jeg har kun haft til at spise i frisk tilstand og endda knap nok. Jeg kan kun håbe næste år bliver bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén