Haveglæder, tips og tricks

Kæmpe krise i det snegle fri salat bed

Stokløbere-1

 

Indtil nu har det sneglefri salat bed omgivet af sneglehegn været en succes, og der er høstet meget dejlig salat. Men da en del af endiviesalaterne nu var begyndt at lægge an til blomstring, var det oplagt at få dem luget og gøre plads til nye planter.

Dræbersnegl-1

En opgave, man kan gå glad og energisk til fra morgenstunden. Men jeg skal love for, at smilet blegnede ved synet af den her fætter på den forkerte side af hegnet. Desværre viste det sig hurtigt, at den ikke var alene. Kæmpe mysterium. Sneglehegn og bedkanter blev tjekket minutiøst. Ingen slimspor. Så det ser ikke ud til, at de er kommet den vej. Sidste uge var der en muldvarp, der boltrede sig i de øverste jordlag. Men de kan vel ikke komme ind via muldvarpegange? Måske er der tale om terror… Eller måske kommer de simpelthen fra den private kompost, der på uforsigtig vist blev brugt til at fylde bedet med? Bare mystisk, de først dukker op nu.

Frøkasse-1

Faktum er i hvert fald, at der blev gjort kort proces. Alt bladgrønt ryddet og indtrængende snegle aflivet. Derpå blev der sået igen. Hurtige grønsager som diverse radiser og rucola samt vinterkarse, vårsalat og diverse endivier, der kan høstes af langt hen på året.

Ølfælde-1

Til slut fik eventuelle snegle tildelt en halv øl i et syltetøjsglas. Dræbersnegle holder lige så meget af øl som af salat, så er der nogen tilbage i det salattomme bed, vil de formentlig gå i ølfælden og drukne. Kanten af glasset stikker lidt op over jorden, så der ikke falder uskyldige biller og lignende i. Ih, hvor jeg håber, krisen er afværget. Men der bliver nu holdt øje med al mistænkelig aktivitet i og omkring salatbedet.

Previous

Rød kvan i fuldt flor

Next

Selvsået orkide i det gule bed

6 Comments

 1. Det er helt utroligt så nemt man får de snegle flyttet med rundt i haven. Det kan sagtens være fra kompostjorden. Jeg har i hvert fald fundet mange snegleæg i komposten før.

  Men når man benytter kant som du gør vil problemet i bedet ikke blive rigtigt stort og derfor kan man med en rimelig indsats fjerne de snegle som skulle være forvildet op i bedet.

 2. kirstinethomasen

  Neeej! Du var mit håb!

  • Hej Kirsten
   Rolig nu. Jeg tror plagen er selvpåført – at der har været snegleæg i den ubehandlede kompost, der blev brugt til at fylde bedet op med. Der er i hvert tilfælde ikke skyggen af slimspor på ydersiden af hegnet. Bedet får så absolut en chance til.
   Mvh Lotte

   • “Ubehandlet kompost”?
    Hvad vil du gøre ved komposten for at undgå snegleæg?

    Mange hilsner, Mette

    • Hej Mette
     Jeg er bange for, at der ikke er så meget at gøre, så jeg vil simpelthen lade være med at bruge hjemmelavet kompost i salatbedet fremover.
     Øv 🙁
     Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén