Julekrukker141201-5-1

Flere julekrukker skal der til, for der er nu ikke noget, der hygger og luner i et forfrossent indgangsparti som sæsonens planter, der klarer sig igennem sne og kulde, mens resten af haven er på stand by. Her i haven er naturens julepynt i høj kurs. Skimmia med fine røde knopper og bjergte, Gaultheria procumbens, med lakrøde bær som de fineste miniature julekugler er dejlig, naturlig julepynt i den store betonkrukke på fortrappen. Kombinationen af lakrødt og grangrønt er en sikker juleklassiker, så forskellige små stedsegrønne med hver deres nuance fra den grønne farveskala og former, der klart leder tanken hen på juletræer, bliver også plantet i krukken, der ikke er sådan at flytte rundt på men må tilplantes på stedet. Tom skal den helt sikkert ikke være i julemåneden.

Calluna vulgaris Skyline-1-1

En sjov og dekorativ plante, der giver nye muligheder for at skabe julelandskaber i krukkerne, er Calluna vulgaris ’Skyline’. En noget alternativ sort af hedelyng, der har sin helt egen attitude og ikke skal plantes for blomsternes skyld. Men skuddene er markante, kvadratiske spir, der ligner små klynger af slanke juletræer. Den er jeg lidt vild med…

Calluna vulgaris Skyline-2-1

Her er den igen sammen med myrtekrukke, Pernettya mucronata, med lyserøde bær, papegøjeblad, Alternanthera dentata, der har et ualmindelig fantastisk farvespil i løvet og sølvtråd, Calocephalus brownii, med sølvfarvet filigran løv.