Spiremuld-5

Det er knapt tre uger siden, det sammenlignende forsøg med den nye Home & Garden så- og priklejord og den, jeg plejer at bruge, blev sat i værk. Der er fuld fart på fremspiringen, og det ser faktisk ud til, at der vitterligt er forskel på, hvordan det går i de to medier. Til venstre er det persille kimplanter sået i Home & Garden jorden til højre persille sået i den anden jord. Forsøget er absolut uvidenskabeligt, så at der er flere planter i bakken til venstre kan skyldes unøjagtighed, da der blev sået. Men planterne til venstre er altså også synligt større og lidt længere fremme i udviklingen end dem til højre.

Spiremuld-7

Endnu større er forskellen i de to potter med vingetobak sået i henholdsvis den ene og den anden jord. Kimplanterne er tydeligt større i Home & Garden jorden. Jeg indrømmer blankt, at jeg er overrasket over, at forskellen er så stor.

Home & Garden jorden er tilsat sand, der gør jorden let, lækker og porøs. Det betyder, at man skal være lidt mere obs på vandingen, men måske er det netop med til at gøre forskellen.

Nicotiana alata Lime Green-5

Inden længe går forsøget ind i sin næste fase, når planterne er blevet store nok til prikling i de respektive jordprodukter. Så fortsættelse følger. Indtil videre vil jeg glæde mig til at høste masser af persille og fryde mig over vingetobak, Nicotiana alata ‘Lime Green’ i fuldt flor det meste af sommeren, som den præsterede sidste år.