Haveglæder, tips og tricks

Hvide prydløg med raketfart

Billede

Sidste år var der international havemesse, IGA, i Hamburg. Det var en storslået oplevelse i løgsæsonen, der dog blegnede noget senere på grund af den tørre sommer. Men der faldt jeg hjælpeløst for en beplantning med et væld af hvide blomsterbolde dansende i luften over en endnu grøn bund af stauder. Turkmensk prydløg, Allium stipitatum ‘Mount Everest’ var derefter simpelthen et must. Jeg fik fremskaffet en pæn portion løg, der i september blev lagt behørigt i det staudebed, hvor de hvide blomster dominerer.

Billede

Og nu har jeg lige opdaget, at de kommer tordnende som raketter. Store, kraftige, lysegrønne spirer, der giver næring i rigelige mængder til forventningerne. Forhåbentlig bliver det lige så smukt i Sondrup som i Hamburg.

Billede

Previous

Høstanemone vs. skvalderkål 2.0

Next

Dagens blomster

2 Comments

 1. Mette

  Hej Lotte. Jeg er også vildt begejstret for Mount Everest, og lagde 10 store flotte løg i mit staudebed for halvandet år siden. De var imponerende flotte hele forsommeren sidste år. Jeg havde glædet mig som et lille barn igen i år, men må konstatere at de ser sølle ud. Der er kommet to af den på en tynd stilk og med mindre blomster. To andre kom kun med blade. Resten er væk?. Har du tidligere erfaring med prydløg?

  • Hej Mette
   Jeg har præcis den samme oplevelse. De var SÅ flotte sidste år, men i år er der kun blomst i en enkelt. Resten er bare nogle sørgelige blade. De får en chance til, men jeg tror nu også, jeg skaffer mig nogle nye løg til efteråret for at være på den sikre side og undgå endnu en skuffelse.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén