Haveglæder, tips og tricks

Hosta med sidegevinst

Hosta-58Den række af forskellige Hosta sorter, der blev plantet langs kanten af det nyindvundne skovbed i foråret, har haft en god sommer. Allerede i år har de dannet en frodig og rolig kant mod skovstien, der som tænkt har markeret, at der er tale om et skovbed og ikke bare skov.Hosta-55Her i haven, som vel i de fleste haver, faldt valget på Hosta, fordi de buenervede blade er så smukke, og samtidig fordi planterne trives i mere skygge end de fleste. Samtidig bidrager de ganske fint til skovstemningen og giver et fint modspil til de fluffy, vilde bregner i skovbedet. Men nu står de sandelig også og lyser op mellem træerne med sart lyslilla blomster i fine aks.Hosta-56Der er delte meninger om Hosta blomster.  Nogen vil bare ikke ha’ dem og klipper dem simpelthen af. Det, synes jeg, nu ikke er helt rimeligt. Et ekstra flor at glæde sig over her i sensommeren, hvor skovbedet ellers er grønt i grønt, er da ikke så ringe endda. En dejlig sidegevinst.

Previous

Fuglenes fine bær

Next

Persille til de mørke vinteraftner

4 Comments

 1. Finn Colmorn

  Jeg har ikke selv Hosta, det er en pæn plante, men da hoveparten at mine 2,5 ha går til fårenes og hønsenes græs, plus lidt granplantage, gammel planteskole, har jeg flest planter, jeg kan høste af, frugttræer og -buske er meget pæne i sig selv og ungerne elsker dem, både mine egne og naboens.

 2. Anonym

  Ja, jeg har jo heldigvis plads til lidt af hvert og de sorte får, som jeg har lige uden for døren, er ikke mine men kommunens landskabsplejefår, som nu også er meget hyggelige naboer.
  🙂 Lotte

 3. Jeannie Vogt

  Jeg har tidligere ikke været interesseret i Hosta, men de sidste tre år er jeg kommet til at synes bedre og bedre om dem og har nu 10-12 stykker i de dejligste bladvariationer. I det hele taget er jeg begyndt at tage flere planter ind med diverse farvevariationer på bladene. Det giver et helt andet billede i bedene.

 4. Hej,
  Jeg elsker også hosta, men åbenbart ikke lige så meget som sneglene i min have !!! Det er trist men jeg har opgivet kampen. Med venlig hilsen Helene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén