Haveglæder, tips og tricks

Hortensia på trods

Hydrangea arborescens 15-2Egentlig burde der slet ikke kunne vokse hortensia her i haven. Den tørre, sandede jord er ikke ligefrem hortensia egnet. Men der har nu sneget sig nogle stykker ind alligevel, og de kommer tappert igen år efter år. Træagtig hortensia, Hydrangea arborescens, får så kæmpestore blomsterstande, at den stort set altid ender med at falde fra hinanden, fordi skuddene ikke kan bære vægten. Nu har den fået hjælp i form af en staudespiral. Så holder busken forhåbentlig lidt længere i år. Den får et par kander vand, når den signalerer akut behov ved at klappe bladene sammen.Hydrangea macrophylla-28På kanten af skrænten i det pink bed er det almindelig hortensia, Hydrangea macrophylla, der gør det ganske pænt. Den bliver ikke til sådan en kæmpe busk, som man ser på bedre jorde, men blomstringen er der ikke noget i vejen med, og dimensionerne passer godt til bedet.

Hydrangea macrophylla-29En kollega til den er blevet behandlet mildt sagt stedmoderligt i et temmelig vildt hjørne af haven, hvor den må slås med både ukrudt og tørke. Det har næsten udviklet sig til et forsøg med, hvor meget modgang den kan klare. Det er vist tredje eller fjerde år, den dukker op og blomstrer trods udfordringerne. Blomsterne er små og busken temmelig sølle, men farven er fin.

Hydrangea macrophylla-30Blomsterne var lyserøde, dengang den blev plantet, så pH må være ret lavt, så blå som de er blevet med tiden.

Previous

Pladsbytteri i krukkerne

Next

Sommerblomster i staudebedene

1 Comment

  1. Ja, du har ret i, at Hortensia ikke trives så godt i sandet jord, så de fleste af dem, jeg har, står i krukker og er til stor glæde. Dog har jeg et par af slagsen ude i det fri, som bliver meget beundret af gæster på matriklen. Det er ‘Ayesha’ blue (også kaldet ‘Mophead’) og og Hydrangea aspera, som hver sommer bliver kæmpestore og blomstrer overdådigt på¨bare en gang gødning om året ….. men de vokser altså også lige oven på udløbet af (regn)vandsfaskinen, som løber rundt om huset!

    Glædelig sommer
    Jytte
    http://www.danishknitdesign.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén