Haveglæder, tips og tricks

Hortensia i hundredevis

Billede

Der er nok at glæde sig til for enhver, der elsker hortensia, Hydrangea macrophylla. Den lilla sort ‘Deep Purple’, der er dansk forædlet, er en af de nyere på markedet. I dag holdt de danske gartnere deres salgsmesse, Handelspladsen, hvor indkøbere fra nær og fjern flokkes for at købe ind til forårssalget alle de steder, hvor vi andre kan købe planter. Og der var masser af både klassiske og helt anderledes sorter at komme efter.

Billede

Sorten Camilla Blue/White er endnu et eksempel på en lækker og ikke helt almindelig sort, jeg godt gad ha’ i mine krukker.

Billede

Eller hvad med ‘Gemini Blue’ med vintage blomster i støvet lilla?

Billede

Der er røde, rosa, lyserøde, blå, lilla, hvide og limegrønne blomster. Det må være svært, at være indkøber… Og det bliver svært at vælge, når hele herligheden rammer butikkerne i den nærmeste fremtid 🙂

Previous

Forår på trapperne

Next

Så blev der sået

2 Comments

  1. Der er mange nye smukke sorter. Jeg bor i en frostlomme, så mine macrophylla er frosset væk hver vinter. I år har jeg pakket dem helt ind i visne blade og gran, og de viser nu fine grønne skud. Vinteren har jo også været mild. Her er det nok bedre med en hortensia paniculata, da de jo blomstrer på de nye skud.

  2. Hej Gitte
    Det har du fuldstændig ret i, og heldigvis er have-hortensia, H. paniculata jo en skøn busk 🙂 Jeg tror nu også mest de nye, fancy sorter er tænkt som stueplanter i forårsmånederne og senere krukkeplanter på terrassen.
    KH Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén