PLANTEREKLAME 🙂

Egentlig synes jeg, det er lige tidligt nok at tænke på at skabe julestemning i haven, der jo er domineret af lækre, gyldne efterårsfarver lige nu. Men jeg er fuldstændig klar over, at jeg tager fejl 🙂 Så da jeg forleden fik nogle lækre planter forærende af Nature to the people, gik jeg fluks igang med at skabe en glidende overgang fra efterårsstemning til julestemning på det gamle havebord på terrassen.

Stilleben med høststenbræk og mini skovfyr

Det kom der dette lille stilleben ud af. Jeg synes, det hygger gevaldigt, når man sørger for, at havebordet ser indbydende, rart og grønt ud, selv om der reelt ikke er nogen, der sidder ved det i øjeblikket.

Mini skovfyr, Pinus sylvestris, og høststenbræk, Saxifraga cortusifolia Autumn Grace

De nyerhvervede planter er dels de sødeste mini skovfyr, Pinus sylvestris fra serien My Little Christmas Tree. De gør det rigtig godt som lidt forpjuskede juletræer, der skaber julestemning på den søde måde. Dels de helt vidunderlige høststenbræk, Saxifraga cortusifolia fra serien Autumn Grace, der vitterligt blomstrer naturligt her midt i november. I det nye stilleben har de fået følgeskab af forskellige målarter i små lerpotter, firling, Sagina procumbens, der ligner mos, samt skæbne tacitus, Tacitus bella, med smukke bladrosetter, der næsten ligner julepynt i sig selv.

Rosa høststenbræk med enkle blomster

Høststenbræk har nærmest heltestatus her i haven, for det er da helt fantastisk at have så fine blomster, mens haven ellers er iklædt efterårsdragten. Planten her er fra sidste år, og den har som det fremgår overvintret nok så fint i sin lille krukke, selvom vi jo havde alvorlige frostgrader i det tidlige forår. Så høststenbrææk på betegnes som alt andet end sart. Hele sommeren har den stået som en fin bladplante med smukt grøn løv og er dermed en fin pauseplante til krukke-stilleben, indtil vi når november, og den stjæler hele billedet.

Høststenbræk med blomster som stjerneskud

Her er endnu et eksempel på en høststenbræk, der har overvintret fra sidste år i sin krukke. Den er da heller ikke til at stå for med de delikate, cremehvide, lidt asymmetriske  blomster, der ligner små stjerneskud.