Haveglæder, tips og tricks

Hjemmelavede chili frø

Capsicum-430Så kom årets chili frø i jorden. Chili er jo en langsom starter, så hvis der skal nå at komme frugter ud af det på danske breddegrader, er det nødvendigt at komme tidligt i gang og tage vindueskarmen til hjælp. Jeg har tænkt mig at droppe det store udvalg af chili sorter i år for at give plads til andre ting i drivhuset, men de to, jeg selv tog frø af i oktober, skal der være plads til. Såningen foregår med gummihandsker, for erfaringen har gjort mig berøringsangst, når det gælder chili frø.Capsicum-429 De bredsåede frø får god kontakt til spiremulden, når de lige bliver stampet lidt, før de bliver dækket af et ganske tyndt lag spiremuld og vandet. For at få godt gang i spiringen er de plastfoliedækkede bakker blevet placeret på gulvvarmen i badeværelset. Chilifrø foretrækker nu engang varme.Capsicum chinense Habanero-1Jeg er meget spændt på, hvad er kommer ud af de hjemmelavede frø. For to år siden blev der taget frø af en autoriseret Capsicum chinense ‘Habanero’. På billedet er det den frøplante, der har leveret årets frø. Sjovt nok havde alle frugterne på den plante talje. Spændende om det er en egenskab, der går i arv til næste generation.Capsicum chinense Habanero Limon-1 Jeg tog også frø af den fine chili, Capsicum chinensis ‘Habanero Limon’, med citrongule, dunderstærke, spidse frugter. Bare for sjov. Nu må vi se, hvad der kommer ud af det.

Previous

Karseklippede prydgræsser

Next

Staudebedets forårskur

2 Comments

  1. Jeannie Vogt

    Et par fine sorter du har der, jeg såede for godt en uge siden, men jeg har 7 sorter i år, nogle af dem er frø fra sidste år og tre er nyindkøbte jeg vil prøve. Jeg er ikke til stærke chili, jeg vil have nogle milde, men med meget smag og duft til min mad. Chili er en herlig ting, sunde, smagfulde og så pyntelige når de står med al sin pragt på grenene.

  2. Finn Colmorn

    Tak for påmindelsen, mine chili fra sidste år er næsten slut, så det er på tide at starte næste generation, jeg skal huske, at så den knap så stærke, så konen også kan få af de dejlige frugter, jeg har endnu nogle frø i prøvefasen, det er ikke kun styrken, der tæller, men også smagen, men selve dyrkningen er også spændende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén