Haveglæder, tips og tricks

Havemad og blomster til bordet

Vi bliver 14 til bords i aften, så der har været gang i køkkenregionen på det seneste. Menuen lyder på jysk tapas, så meget har kunnet laves i forvejen. Skønt at haven kan levere en stor del af tilbehøret fra frisk salat i rå mængder til blomster til bordet. Fra venstre er det syltede rødløg – med credit til havebloggen valdemarsro.dk  – der i øvrigt har rigtig mange lækre opskrifter på repertoiret. Dernæst gammeldags agurkesalat til små luksusdeller – endelig et tiltag, der krævede rigtig mange agurker 🙂 Så er der ristede valnødder i rabarbersirup til lokale gedeoste fra Ged & Grønt i Sondrup og endelig et eksperiment – råsyltet fennikel med appelsin og rosmarin – tiltænkt letrøget andebryst fra grillen.

Blomster til bordet kan haven også klare. Jeg har købt servietter efter farven på de sart orangefarvede morgenfruer, Calendula officinalis ‘Triangle Flashback’, og stukket uhøjtidelige buketter sammen i slanke vaser, der kan fordeles hen ad bordet. Så bliver det ikke nemmere 🙂

Haven er lidt af et skatkammer lige nu, når det gælder blomster til havebuketter, så nu jeg var kommet ud med saksen, blev det også lige til en velkomstbuket til kommoden til entreen. Og nu skal der vist høstes salat …

Previous

Magisk hortensia 2.0

Next

Grønne blomster skaber pauser

2 Comments

  1. Hej Lotte
    Det ser godt nok lækkert ud. Både det spiselige og det pyntelige. Tak for links til opskrifter. God fornøjelse og godt vejr.
    Lisbeth

    • Lotte Bjarke

      Hej Lisbeth
      Selv tak – og held og lykke med kokkerierne – de der syltede rødløg kan varmt anbefales. Meget nemme at lave, meget smukke at se på, og så smager de virkelig skønt 🙂
      Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén