Haveglæder, tips og tricks

Haveejerens alternativ til skidrop

Nicotiana alata Lime Green-2

Der er meget, der er sjovere end at stene skihop i fjernsynet på det nye års første dag. Meget, meget sjovere er det at lade sig forføre af billederne i frøbutikkerne på internettet og få fyret op under havedrømmene. Det begynder meget uskyldigt og fornuftigt, for der er jo vitterligt frø, der snart skal sås … men det griber nemt om sig.

Nicotiana alata Lime Green-1

Et klart must her i haven er den limegrønne vingetobak, Nicotiana alata ‘Lime Green’, som jeg helst sår allerede i februar for at få mest mulig – og det er meget – fornøjelse af den i haven. Sidste år sørgede de hjemmelavede planter for, at et nyt staudebed fik fylde og farve allerede i første sæson, hvor de nyplantede stauder ellers nemt kan stå og råbe lidt til hinanden. Nu er der bestilt nye frøforsyninger, for forårets udfordring bliver at få en skråning, der er blevet rydder for vilde roser og brændenælder til at tage sig fornuftig ud, indtil de nyplantede buske vokser lidt til. Der var også en hvid sort af vingetobak, Nicotiana alata ‘White’, der sneg sig med i indkøbskurven. Den bliver spændende at prøve.

Nicotiana langsdorfii Tinkerbell-1

Jeg havde også tænkt mig, at jeg skulle have  den smukke sort af grøn tobak, Nicotiana langsdorfii ‘Tinkerbell’ igen. Den gør også rigtig god fyldest og klarer helt urimeligt tørre forhold til UG. Men den var ikke lige sådan at finde i de danske frøbutikker.

Nicotiana sylvestris-1

I stedet kom jeg så til at købe frø af narcistobak, Nicotiana sylvestris ‘Only the Lonely’, der også danner store, fyldige planter og får de dejligste hvide blomster, der oven i købet dufter skønt. Det nye haveår tegner allerede lovende 🙂

Previous

Nu begynder det nye haveår

Next

Bunddække i trækronerne

1 Comment

  1. Haha, ja det var et godt alternativ. Jeg vil ikke undvære nicotiana i min have, så jeg skal huske at købe frø:)
    Godt ny haveår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén