Haveglæder, tips og tricks

Havebuket med september glød

Chelone obliqua-28Der er knald på farverne i staudebedene nu, så det skal der selvfølgelig også være i septemberbuketten i projekt “hver måned sin havebuket”. Duehoved, Chelone obliqua, er en af de stauder, der er selvskrevet til månedens buket.Verbena hastata-28Det samme gælder den rosa spydverbena, Verbena hastata ‘Pink Spires’, der står med et mylder af små, lækre blomsteraks, der er perfekte til at gøre buketterne sådan lidt lette, naturlige og tilfældige, når de stritter i alle retninger.Polygonum amplexicaule-28Den overdådige kærtepileurt, Polygonum amplexicaule, der står med sine fine blomsteraks som røde streger i luften over staudebedet hele sommeren, gør det også  rigtig godt i buketterne,Havebuket 1509-1Sammen med kinesisk Skt. Hansurt, Sedum telephium, gule blomsterskærme fra fennikel, lysende orange selvsåede morgenfruer og næsten lige så orange appelsintagetes fra drivhuset bliver det til en september buket, der virkelig lyser op på en regnvejrsdag.

Previous

Fine grønsagsblomster

Next

Frisk salat fra det sneglefri salatbed

3 Comments

 1. Jeannie Vogt

  Jeg har købt en bunke stauder fra en planteskole og fik nogle stauder med som en lille gave bl.a. en kærtepileurt, som jeg imidlertid ikke kender spor til, en det en staude der breder sig meget/vildt eller er den nem at have med at gøre ? På billeder ser den ganske anvendelig ud, men jeg er ikke vild med hvis den infiltrerer andre stauder umådeholdent. Måske er det fordi jeg har hørt så meget dårligt om japansk pileurt, at jeg er så forsigtig 🙂

  • Anonym

   Hej Jeannie
   Kærtepileurt er absolut nem at have med at gøre og gror tilsyneladende i hvad som helst uden at pive, hvilket man lærer at sætte pris på, når man har have i en grusgrav 😉 Men også ja til at den breder sig. På den gode måde, synes jeg, men det er jo en smagssag. Her i haven er den blevet en yndling, fordi den er så god til at fylde huller og fordi, den blomstrer over en utrolig lang periode.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén