Haveglæder, tips og tricks

Havebuket med brombær og porre

Weekendens havebuket med brombær og porre har de lækreste mættede sensommerfarver.

Høstasters er en hel buket i sig selv

Høstasters, Aster dumosus ‘Blue Lapis’

Sensommerstauderne stjæler opmærksomheden nu, hvor de fleste andre stauder og sommerblomster så småt er ved at indstille skydningen for i år. Høstasters, Aster dumosus ‘Blue Lapis’ er en af de stauder, man kun kan være rigtig glad for her i september. Ikke alene lyser den godt op i bedene. Den er også helt fantastisk til buketter. Hver enkelt stængel forgrener sig så meget og blomstrer så overdådigt, at den næsten er en buket i sig selv.

Ureglementeret blomstring i køkkenhaven

Porre i blomst, Allium porrum

I køkkenhaven er der også blomster til en sensommerbuket at finde. Det er ellers overhovedet ikke meningen, men næsten alle årets porrer synes, de skal blomstre. Blomsterne er fine og smukke som løgblomster, men det går altså alvorligt ud over det ellers så lovende udbytte. Blomsterne kan godt nok også spises, men det er jo ikke helt det samme som en lækker, langskaftet porre.

Brombær i overflod

Brombær, Rubus fruticosa

I den vilde del af haven er der også lækkerier at finde. De mange vildtvoksende og voldsomt stikkende brombær, Rubus plicatus, har sjældent båret så mange og så flotte bær som i år. Der må vist gang i syltegryderne, men i mellemtiden sker der ikke noget ved at snuppe et par grene til en havebuket med brombær. Ikke andet end at man river sig til blods altså.

Weekendens havebuket

Således weekendens havebuket med brombær og porre mellem høstasters, dahlia, stolt kavaler og rævehaleamarant garneret med fontænegræs. Dejlige farver, der passer til årstiden og den smukke dag, vi har haft. Rigtig god weekend derude.

Previous

Fra skærehave til frøfabrik

Next

Kaktus og sukkulenter på havebordet

2 Comments

  1. Anonym

    Skøn buket🌸

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén