Haveglæder, tips og tricks

Hasselbror afløser troldnød

Corylopsis pauciflora-20

Hasselbror, Corylopsis pauciflora, er sprunget ud. Her i haven er det et af årstidens højdepunkter, for forårsstemningen når nye højder, når de fine, sart gule blomster dingler fra de nøgne grene.

Corylopsis pauciflora-21

Hasselbror er hverken bror eller fætter til hassel, Corylus avellana. Navnet hænger vist sammen med, at bladene har en vis lighed på de to buske. En sammenhæng, der går igen i det latinske navn, for Corylopsis betyder faktisk hassel lignende.

Hamamelis intermedia-57

Så er hasselbror tættere beslægtet med en anden forårsbebuder nemlig troldnød, Hamamelis intermedia, for de tilhører botanisk set begge troldnødfamilien. De gule blomster har lyst op i al slags vejr incl. snevejr siden slutningen af januar, men nu er ballet ved at være forbi. Troldnød har heller ikke noget med hassel af gøre, men frugterne ligner nødder lidt. Frugtkapslen åbner med et smæld, så frøene indeni slynges langt væk. Det er troldnødde trolddom.

Previous

Gensynsglæde i staudebedet

Next

Kæmpeverbena i mange størrelser

2 Comments

  1. Marianne Jørgensen

    Denne busk har jeg længe haft et godt øje til, og som den står der i din have og tager sig godt ud, er det helt indlysende at den skal højt på min plante ønskeliste…
    Havehilsen fra Marianne

  2. Hej Marianne
    Det kan jeg godt forstå 🙂 det er en ualmindelig sød busk. Lidt sart, forlyder det, men det har jeg nu aldrig mærket noget til.
    Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén