Stor flagspætte-1

Et rigt fugleliv er noget af det fede ved at have en varieret have, der byder på kost og logi til fugle med forskellige præferencer. Listen over fugle set her i haven er oppe på 39 forskellige. Nogle strejfere men de fleste bor her faktisk. En af den er stor flagspætte, der er et sjovt bekendtskab med et forvirret og lidt neurotisk bevægelsesmønster.

Stor flagspætte-2

Spætten er flittig gæst på foderbrættet, hvor den enes pænt med småfuglene. Men den udøver systematisk terror. Den har udvalgt sig et yndlingshjørne, hvor den kan kile solsikkefrø, der skal hakkes ud af skallen, ned mellem foderbrættets kanter, så det langsomt men sikkert splittes ad.

Stor flagspætte-5

Terroristen er også taget på fersk gerning i færd med at stjæle en nyklækket fugleunge ud af redekassen, og den her redekasse bliver vist aldrig til redekasse igen, efter at spætten har etableret en bagdør. Trods sine tilbøjeligheder er flagspætten velkommen i haven, hvor den bidrager til underholdningen og er en hyggelig del af lydkulissen, når den hakker løs på træerne. En enkelt gang har haven haft besøg af en forbipasserende grønspætte, og sortspætten, som efter sigende yngler i området, har jeg også set men desværre kun én gang.