Haveglæder, tips og tricks

Giveaway på helthenihaven.com

Allium sativum-233Det er ved at være et stykke tid siden, jeg satte hvidløg i køkkenhaven. De er faktisk allerede spiret ligesom de vinterstikløg, der blev sat samtidig. Men nu må jeg til det igen. Nelson Garden har nemlig været så sød at sende mig en prøve med to af firmaets mange hvidløgssorter plus en planteskovl i Dorthe Kvists design. Den er velegnet til urban gardening står der, men jeg har tjekket, at den også er fuldt funktionsdygtig her uden for bygrænsen.

Allium sativum-230Men ikke nok med det. Nelson Garden synes også, at en af helthenihaven.com’s læsere skal have sådan et sæt. Derfor kan jeg nu udskrive en lille konkurrence. Alt, hvad du skal gøre for at deltage, er at skrive en kommentar til dette indlæg her på bloggen, hvor du fortæller, hvad du vil bruge dine hjemmedyrkede hvidløg til, og derefter dele den på Facebook. Mine vil først og fremmest blive brugt til at producere store mængder pesto sammen med basilikum fra drivhuset – og så selvfølgelig til at skræmme vampyrer væk med. Hvidløgene skal snart i jorden, så der bliver trukket lod på næste lørdag den 5. december.

Previous

Sommerblomster på ønskesedlen

Next

Juleværksted i driverthuset

24 Comments

 1. Jeannie Vogt

  Ih, det kan jeg godt tænke mig at prøve, hvidløg bruger jeg til så mange ting, wokretter, pastasaucer, carryretter osv. og til pesto, som jeg spiser meget af om sommeren. Jeg sylter også mine hvidløg i to udgaver en med carry og en med basilikum. Uhm jeg bliver sulten ved tanken om alt det gode man kan bruge hvidløg til 😀

 2. Jette Nymand

  Jeg vil bruge hjemmedyrkede hvidløg til at spække en lammekølle fra et lam opfostret hos en kollega. Dertil tzatziki med hvidløg. Der skal også laves hvidløgsolie til pizza. Og så en fri landkylling i en gryde med hele hvidløgsfed og citronbåde fra vores citrontræ

 3. Birthe Skydsgaard

  Jeg vil vildt gerne lave min hvidløgsretter med hjemmedyrkede hvidløg

 4. kirsten møller

  jeg vil blandt andet lave pesto og forskellige urtesalte

 5. Anonym

  Jeg vil i første omgang blive rigtig glad, hvis jeg vinder, for jeg har aldrig fået gang i hvidløgsdyrkning, og det vil jeg gerne. Jeg kommer stort set hvidløg i alle de retter, jeg kan komme afsted med det. Men som du, Lotte, vil jeg klart glæde mig til de mange lækre sommerpestoer til næste år ?

 6. Anonym

  Ups… Ovenstående er sendt ind af Anne-Mette Kramer

 7. grethe Frandsen

  Jeg vil lave en shot: med hvidløg, honning og ingefær – den er god mod forkølelse – og det kan jo ramme enhver på denne årstid.

 8. De skal helt sikkert i en god hjemmelavet tomatsuppe ?

 9. Anne

  Bagte hvidløgsfed,næsten karamelliserede, smurt ud på godt brød… Mmmmmm. Men kun halvdelen! Resten skal gemmes til næste høst, og em masse havevenner skal have fed, så dyrkningen kan brede sig som… Øh…..løgringe….

  • Jeannie Vogt

   Hej Lotte, jeg kan se at mindst en vil prøvesmage nogle af hvidløgene hvis hun vinder, man skal måske sikre sig at hvidløgene ikke er behandlet med f.eks. svampedræbende midler og derfor er uegnede til spisning. Nogle produkter der er beregnede til avl og ikke spisning er behandlede for at de kan holde sig bedre. Det gælder læggekartofler og nogle frø, som er bejdsede. 🙂

 10. Pernille Sjøberg Nielsen

  Jeg vil bruge hvidløgene til pesto og til hvidløgs dressing. Det spiser vi en del af. Resterne af hvidløgene får hønsene så vi undgår utøj.

 11. uha mange ting hvidløg er et af de vigtigste “krydderier”, ex aioli, oliven tapenade, pastasalat, i gryderetter osv

 12. Mark

  ALT! Hvidløg er Guds gave til menneskeheden, intet mindre!

 13. Lis Nielsen

  Jeg vil bruge det til hjemmelavet salsa, som vi bruger til meget hjemme, især fordi vi altid har mange tomater.

 14. Line Jakobsen

  Jeg elsker hvidløg. Jeg ville lave mange ting, men en lækker tzatziki ville helt sikkert være en af tingene.

 15. Jette Theilbjørn

  Kære Lotte, sikke en dejlig idé. Jeg vil bruge hvidløg til guacamole, tzatziki, pesto, bagte hvidløg og til at marinere kød, sammen med olie og salt, alt mulig dejligt og sundt. uanset om jeg vinder eller ej, så vil jeg gerne invitere dig til at besøge mig i min have en dag du kommer på de kanter. Tak for en dejlig blog.

  • Hej Jette
   Tak for din hilsen. Du blev desværre ikke vinder, men jeg vil rigtig gerne takke ja til invitationen. Det kunne være dejligt at se din have – og dig … det må være mere end 30 år siden 🙂
   Hvilke kanter er det, du holder til på?
   KH Lotte

 16. Hvad jeg vil bruge hvidløg til? tja, stort set alt. Dog ikke til risengrød :-).
  Jeg er opvokset (årgang 1952) i en familie, hvor man spiste alm. løg til ALT, – stegt, ristet, rå. Det gør jeg stadig, men har nu udviddet med hvidløg. Det kendte man ikke i min barndom.
  Hvidløg i hvad som helst, simreretter, sammenkogt, pizzaen, salaten, skal der steges noget i ovn, så ryger der et fed eller 2 – delt selvfølgelig – hvidløg stegt i egen skal er mums.
  Og så gør det jo ikke noget, at hvidløg er rigtig, rigtig sundt.

 17. Tine

  Hej Lotte.
  Tak for en dejlig blog. Jeg ville spørge min dejlige kæreste om at tilberede noget lækkert lam m.hvidløg. Det er han nemlig stjernegod til og jeg elsker lam.
  mange hilsner
  Tine

 18. Camilla Nyegaard

  Hvidløg i alle afskygninger. Jeg er vild med det.

 19. Pesto og til mine helt specielle karbonader (persille, hvidløg, gulerødder og feta i rigelige mængder hakket fint. Æltes derefter sammen med det hakkede svinekød. Formes derefter og steges).

 20. Marianne Mortensen

  Jeg har sat hvidløg i haven for ca 1 måned siden – øko fra Kimergården på Møn. Da jeg bruger hvidløg til næsten alt, kan jeg sagtens bruge flere. Har også haft slangehvidløg nogle år.

 21. lisette Kehlet

  Jeg har en familie der ELSKER hvidløg, faktisk så meget at de havde taget hul på mine sætte løg, så der er mangel på hvidløg i kolonihaven.
  Vi har hvidløg i nærmest al vores mad fra frikadeller til lammesteg.
  Jeg har 3 børn på 5, 7 og 9 år og hvis vi kunne få lov til at være dem der satte disse løg ville det være dejligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén