Haveglæder, tips og tricks

Fuldt foderhus

Januar1517-57

Det lille fuglefoderhus uden for stuevinduerne har fået ny pæl. Et glat jernrør har erstattet træpælen, der havde udviklet sig til en flittigt benyttet musetrappe. En anden fast – men til gengæld værdsat – gæst i fuglenes restaurant er egernet, der tydeligvis ikke lader sig gå på af jernrøret.

Mus i fuglehus-1

Musene var ved at blive lige vel fede og lige vel mange af den nemme adgang til god mad, og hidtil har alle krumspring for at hindre deres adgang været forgæves. Spændende om det lykkes denne gang … jeg tvivler nu lidt.

Egern-9

 

Her i haven fodres der fugle – og egern – året rundt, for det giver sådan et hyggeligt liv i haven.

Previous

Dagens artiskok dilemma

Next

Kort proces mod skjoldlus og sodskimmel

2 Comments

 1. Marie Charlotte

  Hej Lotte. Jeg har set et sted at en omvendt spand eller stor urtepotte mellem pæl og foderhus skulle være for meget for musene at forcere. ( men det er ikke så pænt). Vh Charlotte.

  Sendt fra min iPad

  > Den 21/01/2015 kl. 16.04 skrev Helt hen i haven : > > >

 2. Hej Charlotte
  Tak for ideen. Vi har faktisk prøvet, først med en omvendt rejebøtte. Den tog det ikke musene mange fem minutter at forcere. Dernæst med en stor plasticurtepotte – den gnavede de kvikt i stykker, så den kunne bruges som trappe. Og endelig med en murerspand. Den var ikke sådan at greje for dem, men til gengæld fandt de ud af at hoppe fra hækken. Det er nogle meget kloge mus… Derfor og, som du skriver, fordi det ikke så særlig elegant ud med murerspanden, prøver vi nu med jernstolpen og en flytning. Spændende at se, om musene også klarer level 4. Jeg er i hvert fald ret sikker på, at hækken, stolpen står i, skal holdes i ave under foderhuset 🙂
  Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén