Daucus carota Dara-32-1

Havens blomsterbede er lige nu fyldt med frø, der bare venter på at blive høstet. Det er hyggeligt at gå og holde øje med, hvornår frøene er modne, og så slå til på en tør dag og få bragt høsten sikkert i hus. De skal så nogenlunde rasle af af sig selv, for så er de modne. Høster man for tidligt, er de ikke spiredygtige.Den lækre gulerodsblomst, Daucus carota ’Dara’ står med sprængfyldte frøstande netop nu. Der er høstet masser af frø. Det bliver spændende, om de vil spire næste år.

Scabiosa atropurpurea-20-1

Enkeblomst, Scabiosa atropurpurea, er også helt klar til høst.

Frøhøst-16-1

Efter høst bliver frøene tørret i et par uger i flade bakker, før de fyldes på små papirposer, der opbevares tørt og køligt sammen med nogle af de der små poser med tørremidler, man finder i pilleglas og nye skindtasker.

Musesikring-1-1

Her i haven bliver stauder med frøstande ikke klippet ned før til foråret. Dels fordi, de ser pæne ud i vinterhalvåret, dels fordi der er masser af fuglemad i dem. Men fuglene er ikke de eneste, der kan lide frø, viser det sig. Foderbrættet er blevet musesikret med en murerspand, men der er fri adgang til staudefrø.