Køkkenhave juli-1

Ansporet af den udprægede mangel på havevejr, er det blevet til mere frø shopping på nettet. Man skal jo som bekendt så, før man kan høste, og der er en del livsnødvendigheder, der bare skal være i køkkenhaven. Derudover har man jo lov at lade sig inspirere af udbudet, til at prøve noget nyt. Jeg har fx ikke dyrket skorzonnerrod, ræddike og cornichon’er før. I år skal det prøves.

Pisum sativum Blauwschokkers-57

Det var altså nærmest fornuftsbetonet shopping hos kerneliv.dk, der har et stort udvalg, gode priser og erfaringsmæssigt også god kvalitet. Endnu mere fornuftig blev indkøbsturen af, at der først blev ryddet ud i de gamle frø. Dem der var mere end et år gamle røg ud, for ikke endnu engang at stå med ærgrelsen over at have brugt tid og plads på gamle frø, der alligevel ikke spirer. Frøene af den smukke kappuchinerært med ærteblomstlignende blomster og blå bælge dur formentlig endnu, så dem blev der ikke bestilt friske forsyninger af.

Radicchio-320

Cikoriesalaten radicchio med de flotte, røde, knasende sprøde hoveder er jeg selv ret vild med, og den har været en pæn succes de senere år. Der er genvalg.

Beta313

Nye rødbedefrø måtte der til, for vi er mange her i haven, der holder af rødbeder. Det gælder i høj grad rådyrene, som vi skal forsøge at have lidt bedre styr på i den nye sæson, så der også bliver rødebeder til os andre.