Haveglæder, tips og tricks

Fra spejlbassin til badebassin for fugle og dyr

Nu er det godt tre uger siden, drømmen om et spejlbassin/fuglebad på terrassen gik i opfyldelse, og det glæder jeg mig over på daglig basis. Med til drømmen hørte en forestilling om et Disney-agtigt dyreliv omkring bassinet. Det gik mildt sagt meget trægt i begyndelsen, men nu skal jeg lige love for, at havens fugle og dyr har opdaget, at der er vand til både at drikke af og bade i i spejlbassinet. Det har faktisk fået virkelig høj underholdningsværdi med programmer, der langt overgår dem i fjernsynet. Det smukke spejlbassin i cortenstål, der ruster så fint og naturligt, er en meter i diameter. Jeg bestilte det i netbutikken her der i øvrigt har mange modeller, og fik det leveret dagen efter, så der var ikke langt fra drøm til virkelighed, da jeg først fik taget mig sammen 🙂

Solsortene var de første, der knækkede koden. I begyndelsen sad de i plantekrukkerne, når de trængte til en tår vand, men nu klarer de den fra kanten og er også begyndt at udfolde sig i de vildeste badescener. Prøv bare at klikke på det røde link, hvor der står BUSH0515 allersidst i indlægget. Så skal I se Angrybird 🙂
Småfulene har fulgt trop, så der er et livligt fugleliv omkring bassinet her i tørken.

Havens mange egern efterlignede solsorten i begyndelsen og placerede sig i krukkerne, når de trængte til vand. Men nu har de også fundet ud af, at der kan drikkes fra kanten, og snupper sig gerne en tår i farten, når de alligevel drøner forbi.

Jeg har lagt nogle sten i bassinet, fordi jeg tænkte at fuglene nok gerne vil have fast grund under fødderne og lavt vand til deres baderitual. Det har dog de ikke interesseret sig for før her til morgen, da der pludselig stod en solsort og muntrede sig på stenene, så dem skal de også nok tage i besiddelse.
Det renoverede terrassehjørne med spejlbassinet er en af de nyskabelser, der er kommet til, siden vi holdt åben have sidste år i juli. I år har vi åben have i forbindelse med Haveselskabets Havefestival i næste weekend, 9.-10. juni kl. 10-17 begge dage. Alle er velkomne. Jeg håber, vi ses (der er også pop-up staudeshop og salg af min havebog ‘Slip haveglæden løs – fryd facts og fiduser’ til festivalpris).
Og må jeg så præsentere Angrybird i badebassinet 🙂 BUSH0515

Previous

Kom til Havefestival med åben have i Sondrup næste weekend

Next

Forsøg med syv slags basilikum i drivhuset

6 Comments

 1. Meget fint. Vand i haven er en gave.

  • Lotte Bjarke

   Nemlig Morten – og ikke bare for havefolk – også for alle de dyr og fugle, der færdes i haven og som har svært ved at finde vand lige nu 🙂 Mange hilsner Lotte

 2. Karen Engsig-Karup

  Haha, din Angrybird er dagens gode grin 😀 Jeg må lige ud med noget vand til mine 3 fuglebade

  • Lotte Bjarke

   Altså jeg har set det klip 47 gange, og jeg kommer stadig til at grine, når den klør sig bag øret 🙂 KH Lotte

 3. Festlige billeder og video. Og en rigtig god opstilling, du har lavet. Mit fuglebad er for lille. Det tørrer for hurtigt ud. Nu vil jeg ønske mig et spejlbassin.

 4. Linda Dolmer

  Vi har også overvejet et spejlbassin af cortenstål, men er kommet til at snakke om, om vandet egentlig bliver forurenet/giftigt fra rusten/stålet. Og det er jo ikke godt for dyrene der bruger det.
  Er det en overvejelse du har haft?
  Tak for en meget inspirerende blog 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén