Haveglæder, tips og tricks

Forsøg med klematis gardiner

Clematis045

 

Så er der søsat et muligvis skørt og umuligt projekt i den lille, nyetablerede skovhave. Inspirationen er hentet blandt andet fra den hollandske besøgshave Boomkamp Gardens, hvor Clematis op og ned af haverummenes vægge spiller en stor rolle. Desuden fra sidste sommers succes med at få en bjerg-skovranke, Clematis montana, til at klatre højt til vejrs i en gammel kristtorn og fylde kronen med hvide blomster. Det så bare dejligt ud.

Klematis gardiner-6

Nu er der plantet en flok Clematis tre forskellige steder i skovbunden. Tanken er, at de dels skal brede sig som bunddække, dels skal klatre op i trækronerne og fylde dem med blomster. Der er træer nok i skovhaven, men der er temmelig langt op til de nederste grene. Derfor er der på helt lavpraktisk vis etableret tre klatrestativer i form af et antal tynde hampereb, der hænger fra grenene og holdes nogenlunde på plads af hulsten bundet i enderne.

Klematis gardiner-11

 

Jeg forestiller mig, at Clematis rankerne kan fastgøres til rebene, når de får lidt længde, og derefter vil danne klematis gardiner på deres vej op i trækronerne. Nu må vi se, om det lykkes. Indtil videre hænger stenene der som hyggelige mobiler i de nye skovhave, hvor der foreløbig bare er plantet nogle få rododendron, Rhododendron ‘Cunninghams White’, til at danne en rolig baggrund i vildnisset.

Previous

Roser er røde, violer er … rosa

Next

Forårsblues på fortrappen

3 Comments

  1. anne

    Hvor fint med clematis skærme 🙂 Jeg tror altså det vil være bedre at tøjre rebene fast til jorden, selvom hulstenene ser hyggelige ud…. Men jeg tror at rankerne vil blive trukket i stykker hvis vinden får sten-rebene i svingninger.

  2. Hej Anne
    Jeg har tænkt lidt det samme … men vil nu prøve mig frem og se, om det går, hvis rankerne bliver fæstnet helt løst til rebene. Ellers kan der jo nok laves en usynlig fortøjring, når først planterne vokser til.
    Lotte

  3. Hos mig gror de op i træerne med lidt hjælp fra mig de første år, det fungerer fint, når de først har fået fat. Du kan se det på min blog, hvis du søger på clematis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén