Haveglæder, tips og tricks

Forsøg med vinterstikløg

 

Allium sativum-16Oven på efterårsoprydningen i køkkenhaven er jeg tyvstartet på foråret. Først og fremmest er tiden jo inde til at sætte hvidløg, så jeg fandt de største og flotteste fra årets produktion og delte dem i fed, der blev sat i en bue omkring klatrestativerne i køkkenhaven. Desuden har jeg købt nogle rosenløg, Allium roseum, der får rosa, spiselige løgblomster med en let hvidløgssmag. De skal også i jorden nu.

Oktober1511-37Den første bue blev optegnet på jorden efter alle kunstens regler ved hjælp af en bambuspind og en priklepind med en snor imellem, der fungerede som passer. Så er der allerede taget hul på næste års køkkenhavedesign.

Allium Radar-2Det var nødvendigt, for der var nemlig mere end hvidløg, der skulle i jorden. Det kom sig af, at jeg læste om fænomenet vinterstikløg i Haven. Det er jeg simpelthen nødt til at prøve, for tænk, at kunne høste hjemmedyrkede løg allerede i det tidlige forår. Stikløg af sorten ’Radar’ skal sættes nu, etablere sig og derefter stå i stampe indtil foråret. Fidusen er, at de ikke som andre kepaløg går i blomst efter kuldepåvirkning. De skal sættes præcis som almindelige stikløg, altså ikke for dybt. Det bliver godt nok spændende.

 

 

Previous

Høst og oprydning i køkkenhaven

Next

Hortensia med oktoberfarver

3 Comments

  1. Jeannie Vogt

    Jeg har læst lidt om det samme, men har ikke rigtig turdet prøve, jeg er mest bange for frost, men måske skal jeg bare springe ud i det, jeg kan jo højst miste en række løg, selvom jeg ikke bryder mig om at miste noget i haven 🙂

  2. Finn Colmorn

    Det lyder spændende, løg er godt, som efterlønner har jeg nok lidt overskudstid, og den ekstra del af marken, jeg har sat af til køkkenhavens udvidelse, har fået vendt græsset, og jeg behøver ikke at vente på frosten, til at smadre jordklumperne, fræseren har fået nogle nye bolte, så det klarer den fint, løggene går ikke så dybt, så den følgende afgrøde kan sættes i god løs jord, lige efter at løggene er høstet, jeg behøver ikke, at hvile på mine permafrosterfaringer fra NØ-Grønland, hvor “betonen”, konstant, lå lige under overfladen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén