Haveglæder, tips og tricks

Forsøg med dyrkning af sødkartoffel i drivhuset

Som I måske kan huske, eksperimenterede jeg i vintermørket med at producere stiklinger af sødkartoffel med en knold indkøbt til formålet i Bilka. Det gik faktisk over al forventning, og jeg er egentlig ret godt tilfreds med de flotte planter, der er kommet ud af projektet, der begyndte her.Det vil sige, det var jeg, indtil jeg i denne uge besøgte Gartneriet Viumlund, der er gået noget mere professionelt til planteproduktionen. Se nu bare her, hvor flotte – og store – gartneriets sødkartoffel planter er. De sælges i havecentre rundt om i landet lige nu.Nu har jeg fået lov at prøve de livskraftige planter af. Sødkartoffel eller batat, Ipomoea batatas, har intet med almindelige kartofler at gøre. Det er botanisk set en pragtsnerle, og planten er smuk, med store, hjerteformede blade og lange, viltre stængler.I forventning om at rankerne kan sno sig, er planterne nu blevet plantet ved et klatrestativ i drivhuset. Varmekrævende er de nemlig også. I første omgang får de lidt hjælp til at komme op i stativet, for det vil være betydeligt mere praktisk, hvis de vil vokse opad fremfor at invadere hele bunden af drivhuset, hvad de godt kunne se ud til at pønse på. Nu får de en masse vand oven i varmen, og så venter jeg spændt på, om der bliver egen høst af sødkartoffel senere på året.

Previous

Kristtjørnens krone er fyldt med bjergskovranke blomster

Next

Blå lærkespore, lyseblå blåstjerne og lilla blåkant

4 Comments

 1. Åhhh jeg elsker sødkartofler, og hvor er det da en smuk plante også. Det er da helt klart et forsøg hver.
  Håber de bliver store og flotte.
  Rigtig god aften.

  Knus, Lone

  • Lotte Bjarke

   Tusind tak Lone og ja, det er en smuk plante med fine, hjerteformede blade. Der findes endda sorter med fx røde og limegrønne blade, der dyrkes alene for bladenes skyld.
   KH Lotte

 2. Det er spændende med sødkartoflerne. De smager godt og planterne er dekorative, så der kan være god grund til at prøve at dyrke dem. Jeg har set dem på Azorerne, men der groede de hen ad jorden.

  Jeg er lige blevet færdig med at læse din havebog. Det er en dejlig – og optimistisk bog. Den er meget inspirerende og samtidig oplysende på en let tilgængelig måde, og jeg tror bestemt, den kan bringe haveglæden frem hos de fleste. Det er en smuk bog med flotte billeder og et fint layout.

  Hilsen Elna

  • Lotte Bjarke

   Kære Elna
   Tusind tak for din hilsen. Det gør mig så glad, at du glæder dig over min bog.
   Mange hilsner
   Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén