Haveglæder, tips og tricks

Forsigtig der er spøgelsesblomster på færde

Der foregår mystiske ting. Systemet driller og bloggen er ustyrlig, så for lige at være på den sikre side har velkomstkrukkerne ved fordøren i dagens anledning fået et par uhyggelige tilføjelser. Det er jo Allehelgensaften i aften. Den aften, hvor hekse, genfærd, og hvad vi ellers har af mørkemagter, vender tilbage for at håne de gode helgener, der skal fejres i morgen på Allehelgensdag. Jeg har Googlet mig frem til, at der er tale om en gammel keltisk skik, når det handler om at skræmme de ubudne gæster væk med uhyggelige hoveder. Oprindeligt skåret i roer, men skikken bredte sig til USA, hvor der ikke var nogen roer, og så kom de orange græskar ind i billedet. Et billede, der som bekendt har bredt sig betydeligt. Det er blevet til Halloween i USA og efterhånden også her til lands, selv om vi jo helt parallelt lige så godt kunne holde Allehelgensaften.Nåmen et er Google og Co. et andet gys og glæde. Her i haven forekommer det oplagt at bringe de nøgne jomfruer/høsttidløs/Colchicum autumnale fra Gartneriet Pedersen i spil som spøgelsesblomster. De skal nok kunne skræmme en heks eller to. Blomsterne er ved at folde sig ud fra de nøgne løg, som den hvide dame på et dunkelt, gammelt slot. Endnu uden mere end et strejf af farve. Det er da virkelig uhyyyggeligt.

Sceneriet udvikler sig, i takt med at mørket falder på, men det er stadig planterne, der sætter den mystiske og lidt magiske kulisse. Vindheks, der ret beset hedder sølvtråd, Calocephalus brownii, er perfekt til forestillingen, og det samme gælder Senecio candicens ‘Angel Wings’, der bidrager med sit sælsomme lys i mørket. Og så selvfølgelig spøgelsestræ, Corokia cotoneaster, der er som skabt til en aften som i aften 😉 God aften til alle der tør være derude.

Speaking of spooky så er det endelig og efter betydelige trængsler lykkedes at genfinde det forsvundne kommentarfelt her på bloggen med hjælp fra René Sejling, der er en ørn til det med WordPress. Kommentarfeltet findes nu under det aktuelle indlæg og ikke som hidtil i bjælken øverst i indlægget. Håber, I kan finde det, for det er altid dejligt med respons. KH Lotte

Previous

Sidste udkald for at lægge tulipan løg

Next

Kristtorn og julerose er i julehumør i utide

10 Comments

 1. Karen Engsig-Karup

  Hej Lotte, kommentarfeltet ligger, hvor det har ligget hele tiden. Kan det være, at det kun er dig selv, der har haft placerings problemet?
  Hvor er det altså en skøn opstilling! Jeg er især vild med den oplyste udgave <3

  • Lotte Bjarke

   Hej Karen
   Tak for det. Der har været meget mystik omkring det kommentarfelt – så meget at jeg var nødt til at få hjælp udefra – men det er dejligt, hvis det kun er mig selv, det er gået ud over.
   Mvh Lotte

 2. Anonym

  Hvor ser det flot og spændende uhyggeligt ud…
  Jeg nyder ofte dit skriv også i dag.

 3. Du har helt ret – de nøgne jomfruer er som skabt til uhyggen. Flot opstilling i seje farver.
  Ha’ en gyselig aften.
  (PS Hos mig har kommentarfeltet været væk, men er der igen.)
  Mange hilsener, Lisbeth

  • Lotte Bjarke

   Hej Lisbeth
   Tusind tak – mystikken om det kommentarfelt breder sig – men nu ser det da heldigvis ud til at virke igen.
   Mvh Lotte

 4. Fantastisk stilleben du har lavet. De fine lyshuse er jeg helt vild med.
  Jeg har heller ikke haft problemer med at finde kommentar feltet?
  Ønsker dig en smuk dag

  Kærlig hilsen
  Lone

 5. Anonym

  Hej Lotte.
  Fine billeder du viser.
  Dejligt at kommentarfeltet virker igen. Hos mig plejede jeg at skulle klikke på Kommentarer øverst i indlægget for at kunne skrive et svar til dig. Men nu er det nederst i indlægget som du skriver.
  Kh Lis

 6. Lis Madsen

  Vil lige se om mit navn kommer på.
  Kh Lis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén