Haveglæder, tips og tricks

Forberedelser til frostnætter i yderste øjeblik

Det er vist ved at være relevante med nogle forberedelser til frostnætter. Ja, det har jo allerede frosset mere, end det har gjort meget længe, men vejrudsigten ser ærligt talt lidt bister ud. At vi er kommet i gang i yderste øjeblik, blev vi gjort opmærksomme på, så snart det lysnede her til morgen.

Egern på glatis

På bedste Stampe manér sad et af de frække egern på den nydannede is i spejlbassinet og syntes lettere fortørnet at udbryde “Se, vandet er stift”. Det fik medhold af solsorte med videre, der også er vant til at kunne både bade og drikke i bassinet, så der var tydeligvis behov for en hurtig indsats og yderligere forberedelser til frostnætter.

Optøning

Egernet havde jo ret derhen, at vandet i spejlbassinet faktisk var temmelig frossent. Der kunne ikke bare bankes en våge i overfladen som forventet, men en kedel kogende vand gjorde nu ret nemt udslaget, så der blev hul i isen og frit vand til de trængende.

Akvarievarmer holder fuglebadet frostfrit

Men der er jo ingen tvivl om, at vågen fryser til igen, hvis meterologerne får ret. Så nu har vi fundet den lille akvarievarmer, der er indkøbt til formålet, frem, og monteret den ved stenene i spejlbassinet, som en af vores forberedelser til frostnætter. Så slipper vi forhåbentlig for yderligere klager over serviceniveauet.

Frostsprængt vandhane

Med til vigtige forberedelser til frostnætter hører også at få proppet de udendørs vandhaner til. Det lærte vi på den hårde måde for et par år siden, da vi blev mødt af dette syn nede i haven. Nu er den opgave vinget af, så vi kan imødese en rolig nattesøvn uden bekymringer på den front.

Islygter på vej

Til de mere hyggelige forberedelser til frostnætter hører produktion af islygter. Det er flere år siden, der har været nok frostvejr tilstrækkeligt længe ad gangen, til at det er lykkedes mig at få fine islygter ud af det, men med den vejrudsigt burde muligheden være til stede. Derfor har jeg nu fyldt vand i både balloner og islygteforme i håbet om, at det lykkes i år. Islygteformene, der gør det muligt at lave stjerneformede islygter, købte jeg for nogle år siden i netbutikken Coolstuff. Jeg har lige tjekket, og de har dem faktisk stadig lige her. Men ballonteknikken er nu heller ikke at kimse af, hvis man vil skabe fine, runde glasbowler til islygter. Så nu håber jeg faktisk på frostvejr i nat 🙂

 

 

 

Previous

Evighedsbuketter med tørrede blomster fra haven

Next

Projekt islygter lykkedes, og lygterne lyser så fint op i mørket

1 Comment

  1. Sanne

    Hvor er det en super fin idé med islygter! Det må jeg prøve sammen med ungerne 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén