Haveglæder, tips og tricks

Forårsstemning på verdens største planteudstilling

IPM15 dag 2-71

Verdens største planteudstilling, IPM, udspillede sig i den forgangne uge i Essen i Tyskland. En boble af forår midt i virkeligheden hvor 1.600 udstillere fra 49 nationer præsenterede alle former for planter for internationale indkøbere. 105.000 kvadratmeter udstillingsareal kan godt mærkes i benene bagefter.

Primula obconica Pricanto-1

IPM er et slaraffenland for planteelskere, for der kan man finde både de nyeste nye sorter og en masse spændende planter, der sjældent når de danske butikker. Bægerprimula, Primula obconica Pricanto, der findes i flere, lækre, støvede farver, kunne jeg fx sagtens være liebhaver til.

Leucanthemum Africa Rose-4

Den nye margerit sort, Leucanthemum ‘African Rose’ vandt messens nyhedspris i kategorien forårsblomstrende udplantningsplanter. Ikke så ringe til krukkerne med det sølvgrå løv og de sart lyserøde blomster, der ser ud til at kunne holde til lidt af hvert.

Cyclamen persicum Petticoat-1

En anden nyhed er alpevioler, Cyclamen persicum Petticoat, der har et helt andet udtryk end de gængse sorter takket være de klokkeformede, hængende blomster.

Cyclamen coum Cyberia-1

Apropos alpevioler, så må denne vinterhårdføre model, Cyclamen coum Cyberia, gerne nå de danske butikker for min skyld. Den er langt mere blomsterrig end  normalt for arten.

Helleborus niger Snow Crystal-1

En splintery sort af julerose, Helleborus niger Snow Crystal, udmærker sig ved en imponerende blomstrerigdom. Heller ikke så ringe endda….

Tomtato-1

Og i afdelingen for tant og fjas finder man Tomtato, som man kan høste både tomater og kartofler på. Tomat og kartoffel tilhører samme plantefamilie, og det er simpelthen lykkedes at pode en tomatsort på en kartoffelsort, så det, der ligner én plante, giver både tomater og kartofler.

Previous

Pileblomster på en uge

Next

Danske plantenyheder på IPM messen

2 Comments

  1. Dejligt at se billeder fra messen i år. Jeg plejer at være dernede næsten hvert år, men kom desværre ikke afsted i år. Det ser dejligt ud 🙂

    Mange hilsner

    Marlene

  2. Hej Marlene
    Ja, det er altid et friskt og inspirerende pust at besøge IPM 🙂
    Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén