Haveglæder, tips og tricks

Forårskur til overvintrede potteroser

Rosa RosAroma-10Sidst i april sidste år plantede jeg tre krukker til med potteroser. Det blev absolut en succes. De stod først i drivhuset og siden i haven, hvor de blomstrede lystigt i flere omgange. Så da vinteren nærmede sig, forbarmede jeg mig over dem, og satte dem ind i drivhuset.Potteroser-29Der har de så stået hele vinteren uden nogen form for opmærksomhed i det uopvarmede drivhus. Og se nu her. Der er virkelig gået forår i planterne, der tilsyneladende har tænkt sig at tage en runde mere.Potteroser-31Det taler da for en chance til, så nu har de fået en forårskur. Først blev de beskåret efter samme princip, som roserne ude i haven bliver senere. Det koster de mest optimistiske skud livet men vækker til gengæld hvilende knopper nederst i planten, så den bliver mere busket i væksten og dermed får flere skud at blomstre på. Jeg klipper lige over en knop, der hurtigt vil bryde.Potteroser-32Visne blade og lidt af det øverste jordlag blev fjernet, og så blev krukkerne toppet op med frisk krukkemuld tilsat langtidsvirkende gødning. Til slut fik krukkerne en gang vand og blev sat frem i lyset. De skal være drivhusplanter, indtil vejret bliver mildere, men så kommer de ud i haven igen. Det bliver spændende, om potteroserne klarer en sæson til. Hvis de gør, er det helt klart de potteroser, jeg har haft mest glæde af nogensinde, og det bliver i hvert fald ikke sidste gang, jeg planter potteroser i krukker til udendørs brug.

Previous

Hvide forårsbebudere i krukkerne

Next

Tyvstart i drivhuset

2 Comments

 1. Ina

  Det kunne være, at jeg også skulle give potteroser en chance. Jeg har dårlige erfaringer med dem, men det er også en del år siden, at jeg sidst har prøvet.
  Måske har de fået udviklet noget på mere på dem, så de virkelig kan bruges som potteroser.

  Havehilsner
  Ina

 2. Hej Ina
  Ja, jeg er i hvert fald meget positivt overrasket over, hvor godt det gik. Det var nu også i udgangspunktet nogle meget flotte eksemplarer, men alligevel. Der er sket en meget stor udvikling gennem de seneste år, når det gælder kvaliteten af potteroser, så jeg er i hvert fald ikke bange for at anbefale et nyt forsøg 🙂
  Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén