Haveglæder, tips og tricks

Forårsblomster til sommerfugle

Jeg får nok svært ved at bilde nogen ind, at mine mange krukker med forårsblomster ikke bliver til for min egen fornøjelses skyld. Men jeg er nu ikke den eneste, der har glæde af forårsblomsterne. Der er simpelthen en øredøvende summen i og omkring blomsterne, hvor årets første honning- og humlebier har en fest af de store på blomsternes nektar.I dag bød også på årets første sommerfugl. Et noget flosset, overvintret eksemplar, som jeg ved første øjekast troede var en ualmindelig takket udgave af nældens takvinge. Men efter et nærmere tjek i min nye sommerfuglebog er jeg nået frem til, at det må være et eksemplar af den sommerfugl, der hedder Det hvide C. Velkommen til til den 🙂Den nye krukkegruppe ved fordøren, der er holdt i sarte lilla, pudderfarvede og hvide nuancer, byder på en plantenyhed yderst til venstre, som jeg har fået lov at afprøve. Den er ret umulig at fotografere, når der er den mindste vind, men den er helt uimodståelig. Fjeldarve, Androsace septentrionalis ‘Subaru’, er navnet på skønheden med de fnuglette blomster, der står som en sky af stjerneskud over krukken.Balkananemone, Anemone blanda, er en gammel kending, som jeg planter i krukkerne hvert forår og siden planter ud i haven, hvor de flittigt kommer igen og igen. De fine blomster folder sig ud og folder sig sammen, alt efter om de står i sol eller skygge, så der er dynamik i krukkegruppen. Det er i øvrigt en af de blomster, bierne er helt pjattede med, så der er liv i gaden, når en solstråle rammer balkananemonen.

Previous

De første narcisser blomstrer

Next

Genbrugsplanter til det nye bed

6 Comments

 1. Harriet

  hvor er du heldig. med sommerfuglen mener jeg. Desværre kan jeg ikke rigtig se hvad det er for nogle blå blomster der har tiltrukket den, de ligner da ikke Anemone blanda. Hvad er det så?

  • Lotte Bjarke

   Hej Harriet
   Sommerfuglen var meet interesseret i nogle små våriris i en af mine forårskrukker 🙂
   Mvh Lotte

 2. Smukt 🙂 Og sommerfugle giver dejligt liv i haven.

  • Lotte Bjarke

   Hej Morten
   Tak og helt enig – sommerfugle hører simpelthen haven til, så det gælder om at have et alsidigt udvalg af de planter, der til trækker dem 🙂
   Mvh Lotte

 3. Hvor er dine krukker smukke med alle de skønne forårsblomster sat sammen. Det er skønt at solen har givet bier og sommerfugle lyst til at være aktive igen. Jeg så en gul citron sommerfugl i går og masser af bier i forårshumør. God weekend.

  • Lotte Bjarke

   Hej Anne
   Tusind tak 🙂 Jeg har endnu årets første citronsommerfugl til gode – den plejer ellers at være den første. Godt at have endnu mere at glæde sig til 🙂
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén