Haveglæder, tips og tricks

Forår på fad

Så er det serveret: Forår på fad. Når nu det gamle havebord står der alligevel og ser trist ud i det tunge vejr, er det oplagt at shine det lidt op, så forårsstemningen kan indfinde sig. Blomsterne står på et fad, så det er nemt at bringe dem i ly, hvis vejret ikke arter sig. Men de står nu lunt og tørt under husets brede udhæng, så det går nok. Og det virker i hvert fald på mit forårshumør.Det hele kom sig af, at jeg fik nogle prøveplanter af de her helt skønne krinolinenarcisser. Narcissus bulbocodium ‘Spoirot’ er det korrekte, botaniske navn. Jeg er helt forgabt og håber i høj grad, de kommer igennem testen, så de kommer i produktion til næste år. Forgabt er jeg også i den fine, hvide vibeæg, Fritillaria meleagris. Man kan lige ane den ternede struktur, men den er ikke nær så udtalt som på den almindelige – lige så dejlige – rødlilla vibeæg.Primula elatior ‘Veristar Lemon’ minder mig om den vilde fladkravet kodriver, som jeg føler mig utroligt heldig, når jeg finder i skovbunden. Så er det bare forår. Det er det også på terrassen nu – lidt i hvert fald 🙂

 

Previous

Plantelys til vindueskarmen

Next

Jeg har arvet en blå anemone

5 Comments

 1. Finn Colmorn

  Jeg fejrer også foråret, i dag blev det til 3 sorte, mørkesorte lam, så er jeg kommet op på 5 lam, men flere venter, deres tid på fad kommer også, de skal dog først passere 50 kg, så der er lidt vej fra nuværende 4,7 kg, i mellemtiden kan jeg lave lidt grønt tilbehør, men det skal vente lidt endnu, der er dog gang i min kvan, den stammer oprindelig fra Nordøstgrønland, så temperaturmæssigt har den det fint, men det er lidt rigeligt fugtigt

 2. Sussi

  åh, den hvide krinoline er bare så fin. Jeg satte nogen af de gule sidste år, og er spændt på om de kommer igen i år, jeg krydser fingre.
  Den globale opvarmning må vel føre bare en lille bitte smule foredele med… hvis det altså ikke betyder at alting drukner 🙂

 3. Lis Madsen

  Hej Lotte.
  Helt bedårende blomsterfad du har lavet. Meget fine farver.
  Hilsen Lis

 4. Skøn forårs stemning, de er da virkelig skønne de nye narcisser dem hepper jeg på. Jeg hepper også på at foråret snart viser sig, jeg trænger virkelig til et par dage med høj blå himmel, ingen vind og lidt have arbejde.

 5. Jeg stemmer også for de hvide krinolinenarcisser. De er da ualmindelig søde. Det er resten af opstillingen nu også :-). Vi trænger sådan til noget der lyser op og giver lys og farve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén