Haveglæder, tips og tricks

Første runde forspiring i vindueskarmen er i gang

Noget må der gøres under denne totale mangel på acceptabelt havevejr. Derfor har jeg været lageret af nyindkøbte og overliggende frøposer igennem for at finde de frø frem, der kræver tidlig såning for at nå at blive til noget i den korte danske sommer.

Der var heldigvis en del bid, så jeg alligevel kunne få dækket mit behov for jord under neglene. Blandt fundene er der flere prydgræsser, nye sorter af de højt elskede tobaksblomster og de sjove kraspedia, som jeg ikke har prøvet før, der ifølge posernes anvisninger skal sås allerede nu. Jeg havde taget noget spiremuld ind i forvejen og vandet den op med varmt vand, så frøene ikke skulle få et kuldechok. Så nu er første runde forspiring i vindueskarmen officielt fløjtet i gang. Det hjalp på det dybfrosne forårshumør.Et af årets nye bekendtskaber bliver den smukke, dybrøde tobaksblomst, Nicotiana ‘Baby Bella’. Som alle tobaksblomsterne har den bittesmå frø, der i dette tilfælde ligefrem lå i et lille reagensglas i frøposen for ikke at blive væk. Jeg synes, det er utroligt fascinerende, at så små frø kan blive til meterhøje planter, der blomstrer i månedsvis, som det blandt andet ses her.Der er i øvrigt en ting til, der har givet mit forårshumør et kæmpe boost i dag. Vi har nemlig været til trykstart for min nye bog, Slip haveglæden løs, hos Narayana Press. Det var en stor og dejlig oplevelse at se mange måneders arbejde komme til live, da trykarkene susede gennem den store maskine. Husk at der er introtilbud på bogen på Forlaget Linneas hjemmeside, der kan besøges her.

Previous

Vejr til vinterdækning af havens sarte planter

Next

Genbrugsgartner med æggebakker og toiletrullerør

4 Comments

 1. Spændende med den bog! Den skal jeg vist have fat i 🙂
  Ja, vi må nøjes med noget vindueskarm lidt endnu. Jeg har også tøet jord op til formålet.

  • Lotte Bjarke

   Hej Marianne
   Jeg har helt sommerfugle i maven og bogen, som jeg med lidt held kan have i hænderne i næste uge. Hold op, hvor jeg glæder mig 🙂 Imens tager trængslen til i vindueskarmene…
   Mange hilsner Lotte

 2. Lis Madsen

  Hej Lotte.
  Spændende og utroligt at så små frø kan blive til dekorative sommerblomster.
  Jeg glæder mig rigtig meget til lige pludselig at modtage din bog, når den er klar. Tillykke med den.
  Hilsen Lis

  • Lotte Bjarke

   Tusind tak Lis
   Jeg glæder mig meget til den dag, hvor vi kan begynde at ekspedere bøgerne. Jeg håber sådan, at I kan li’ den 🙂
   Mange hilsner Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén