Haveglæder, tips og tricks

Finurligheder fra Fagmessen

I går og i dag har der være Fagmesse for Blomsterhandlere og Havecentre i Odense. Det er stedet, hvor den grønne branche skyder haveåret i gang, og der købes ind til sæsonstart i butikkerne. Det er altid et friskt pust at få midt i vintermørket, og der dukker som regel et par finurligheder frem, der godt kunne komme på ønskesedlen her i haven. Jeg har fx længe gået og rumlet med tanken om at investere i en form for vækstlys til planteværkstedet. Den her model fra Weibulls er rimelig fiks – spøgsmålet er, om der er plads nok eller jeg skal have et helt batteri til alle minde driverier.En ny spiller på markedet med firmanavnet Green Lifestyle introducerede det meste af et apotek fyldt med økologisk helsekost til planter. I de her æsker er der komprimeret dyrkningsmedie fremstillet af kokosfibre. Tilsæt vand og vupti er der 50 liter jord at så eller plante i. Ret fikst 🙂Fausol gjorde det blandt meget andet i de her søde handsker i mange fine mønstre.Og så var det sjovt at opleve introduktionen af en række smukke, nye snitroser fra den danske rosenforædler Rosa Eskelund. Rosa Loves Me Tender, er navnet på denne skønhed, der på en eller anden måde virkede bekendt. Og der er faktisk noget om snakken. Sorten er nemlig den samme som de lækre potteroser, jeg havde i krukkerne sidste sommer. Infinity Evergreen er navnet på de dansk producerede potteroser. Snitroserne produceres i blandt andet Afrika, hvor klimaforholdene skaber helt andre muligheder.Sidste år fik jeg også lov at afprøve en nyhed fra Gunnar Christensens Planteskole nemlig hindbærsorten Rubus ‘Ruby Beauty’, der er så lav og kompakt, at den egner sig perfekt til dyrkning i krukker. Det var lidt af et hit 🙂 Nu er den for alvor på vej ud på markedet … og jeg har været så heldig at få fingre i et ekstra eksemplar, så det kan blive til to krukker med lækre hindbær på terrassen.

Previous

Primula boost til humøret

Next

Et lille drys med stor effekt

8 Comments

 1. Jeg går også og overvejer vækstlys. Har du mon undersøgt markedet, så vil jeg gerne læse om tips!

  • Lotte Bjarke

   Hej Maria
   Jeg er lige gået i gang, og skal selvfølgelig nok sige til, når jeg kommer lidt nærmere en løsning. Ikea er vist også på banen med en model…
   Det kunne være så fedt at undgå bekymringerne over småplanter, der står og skriger på lys på de grå dage.
   Mvh Lotte

 2. Joy

  Hej Lotte,
  ku du være sød og vise et billede af krukken med dine hindbær i…mer så jeg kan se størrelsen på krukken :O) har nemmelig købt to efter du har skrevet om dem :O)

  • Lotte Bjarke

   Hej Joy
   Hvis du klikker på det røde link aller nederst i teksten, kommer du lige tilbage til sommerbilleder af hindbærkrukken. Du kan også altid bruge søgefunktionen i sidepanelet til at finde tilbage til bestemte planter.
   Planten vokser ret kraftigt og bruger en masse vand, så jeg vil anbefale en ret stor krukke. Jeg er sikker på, at du bliver glad for dine hindbær.
   Mvh Lotte

 3. Jeg har i nogle år haft god held med grolys (30x30cm) med 225 led lys i blå og røde farver, der er tilpasset frøplanter. De bruger 15 w og dækker 1-1,5 m2, når de hænger 80-125cm over planterne. De er tændt ca 10 timer i jan.og feb.i et værelse med tagvindue og 15 gr.
  Efter 4 år begynder de at svækkes i lysstyrke. Så sænker jeg dem nærmere planterne.
  Jeg køber dem på nettet i Tyskland. De koster ca 200,- stk.
  Hilsen
  Anne Marie

  • Lotte Bjarke

   Det lyder spændende Anne Marie
   Kan du huske, hvad den tyske webshop hedder?
   Mvh Lotte

   • Det er på ebay.de elektro 1990 Det er en ebayshop. Ved ikke om de har en webshop også. Det bliver sendt fra Köln.
    Søgeord Pflanzenlicht på ebay
    Hilsen
    Anne Marie

    • Lotte Bjarke

     Tusind tak, Anne Marie – det vil jeg kigge nærmere på 🙂
     Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén