Haveglæder, tips og tricks

Fine spiselige potteplanteløg

Allium cepa-40Det er kun et par uger siden, jeg plantede rødløg i urtepotter for at finde ud af, om det er muligt at få fine, spiselige potteplanter ud af de løg, der ligger og spirer i løgkurven. Jeg kan kun sige, at det absolut er muligt. Kun et enkelt af løgene er ikke spiret endnu, men det skal nok komme, for det har tydeligvis travlt med at danne rødder.Allium sativum-38Den succes – og tilsvarende oplevelser med hvidløg, der når at spire, før de bliver brugt – fik mig lige til at gentage eksperimentet. Nu med hvidløg. Det må næsten kunne blive endnu flottere, for hvidløgene deler sig jo og skyder fra alle feddene i løget.Allium sativum-39Det kan blive til hele tuer, som det lige nu tydeligt fremgår af de ret udisciplinerede hvidløg i køkkenhaven, der aldrig er blevet taget op og efterhånden opfører sig som purløg – dog med hvidløgssmag. Dejlige forårsvitaminer fra den kolde februar have.Allium cepa-39Mens jeg venter på hvidløgene, kan jeg nyde rødløgene, der er blevet til super dekorative stueplanter. Bladene er spiselige, men jeg nænner ærlig talt ikke at klippe af dem. Jeg vil hellere følge, hvordan løget udvikler sig her fra.

Previous

Påskeklokkernes selvforsvar

Next

Spøgelsestræet går igen

3 Comments

  1. Rødløgene i de flotte potter er så dekorative – super ide 🙂

    Jeg glæder mig til at se billeder af hvidløgene!

  2. Jeannie Vogt

    Jeg sår de små yngleløg der kommer øverst i nogle sorter hvidløg. De spirer tidligt forår og så har man en potte fyldt med fine grønne hvidløgsspirer, men jeg tager også potter med purløg ind tidligt forår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén