Haveglæder, tips og tricks

Fine hjerteformede agurker frister

Da niece Karen og jeg for en uges tid siden hyggede os med at peppe drivhusbelægningen lidt op og få styr på melonerne, som det ses her, satte vi også gang i et eksperiment. Nu må man jo normalt ikke lege med maden, men i dette tilfælde må det være ok. Dels giver agurkplanterne ufatteligt mange agurker, dels er formålet ædelt – nemlig at gøre dem endnu mere appetitlige.Det er de her helt enkle forme, der skal kunne gøre tricket. At forvandle agurkformede agurker til hjerteformede agurker – eller stjerneformede. Shapyfruit hedder konceptet, der sælges i havecentre i Home & Garden kæden. De består af en form i to dele, der spændes sammen om agurken med strips, mens agurken er lille. Og jeg ved nu, at det ikke betaler sig at spare på strips’ene. Agurker har forbløffende kræfter, og når de vil vokse, så vil de vokse. Så eksperimentet krævede lige en gentagelse…Til gengæld er konklusionen helt klar. Formene virker absolut efter hensigten, og det er ganske nemt at producere sine egne hjerteformede agurker, der gør det lidt sjovere at spise agurk 🙂

Forresten har vi også gang i at frembringe hjerteformede tomater efter samme princip. Det tager lidt længere tid, så tomaterne er ikke klar endnu, men jeg er nu ret sikker på, at det også nok skal lykkes.

Previous

Havebuket af regnvejrskvæstede blomster

Next

Stiklingeformering med høj succesrate

5 Comments

 1. Ihhh hvor smart. Det ser da så sødt ud, og tænker en kedelig leverpostej mad bliver lækker med grønne hjerter på 😉

  Rigtig god dag
  Lone

  • Lotte Bjarke

   Hej Lone
   Det er faktisk temmelig smart og meget nemt at gå til. Min niece på 10 år syntes i hvert fald, det ar helt fantastisk.
   Mvh Lotte

 2. Hanne

  Har søgt på Shapyfruit på Home & garden uden resultat!!!!??
  Hanne

  • Lotte Bjarke

   Hej Hanne
   Home & Gardens hjemmeside er vist mest et inspirationsunivers. Der er jo hverken webshop eller produktoversigt tilknyttet. Så du må nok ud i en af butikkerne for at finde Shapyfruit. Held og lykke.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén