Haveglæder, tips og tricks

Et spiseligt staudebed

Monarda Pink Lace-1

Der er så mange krydderurter, der er mindst lige så smukke, som de er nyttige. Hestemynte, Monarda hyb. ’Pink Lace’ er en af dem, der ikke bliver brugt til ret meget i køkkenregionerne, men blomsterne er spiselige, og bladene kan tørres til en liflig urtete.

Nyt bed 15-1

Når man holder sommerferie i haven, skal man da have et nyt staudebed. Samtidig manglede der faktisk et bed ved siden af den nyetablerede træterrasse. Og samtidig har jeg længe gået og tumlet med ideen om at skabe et bed forbeholdt spiselige stauder.

Nyt bed 15-3

Et nyt projekt er hermed sat i søen og endnu et hjørne af den hårdt prøvede plæne er befriet for græstørv. Det gode ved sådan et nyt græsplænebed er, at det i udgangspunktet er fri for ukrudt.

Krydderstauder-19

Det jomfruelige nye bed fik nogle sække Champost, og så blev et mix af ”krydderstauder” indkøbt til formålet og opgravet andre steder i haven sat ud på jorden. Der blev flyttet om og vurderet på farver og former til resultatet så tilfredsstillende og lovende ud, ganske som var det et almindeligt staudebed, der skulle anlægges. Farveholdingen bliver lilla, pink, lime og hvid. Jeg glæder mig vildt til at følge det spiselige staudebeds udvikling.

Den foreløbige planteliste ligger på siden Det spiselige staudebed under menuen Planterne.

Previous

Bær til mere end husbehov

Next

Krise på bloggen

4 Comments

 1. Super ide med et spiselig bed lige ved siden af en siddeplads.
  jeg har også den sidste uge af ferien hjemme i haven, så jeg må også hellere begynde at grave lidt i græsplænen 😉

 2. Hej Lotte, nu har jeg fundet det 🙂 hvor er det bare fint, jeg har min plet på 1 x 3 meter, så må jeg bare prøve mig frem. Håber det er OK at stjele dine idéer, farverne passer nemlig SÅ godt sammen 🙂 Og også skal man lige huske det med at plante de højeste planter bagerst i bedet og de laveste (timian) forrest 🙂

  • Lotte Bjarke

   Hej Zuzana
   Brug du bare ideerne, alt hvad du lyster. Jeg er meget glad for det spiselige staudebed, der fungerer super godt. Held og lykke med dit.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén