Haveglæder, tips og tricks

En kurvfuld julepynt fra haven

Julepynt 15-20Det er højsæson for produktion af juledekorationer, og heldigvis er haven leveringsdygtig i de fleste af de materialer, der skal til, når man lige får kigget efter. Det er nemt at få fyldt en kurv, så der er noget at arbejde med. Der er fyr, gran og andre stedsegrønne nåletræer, der er laurbærkirsebær, mahonia og kristtorn med skinnende julegrønne blade. Fuglene har ikke engang nået at guffe alle kristtornens bær i sig i år – sikkert på grund af det milde efterår – så det er en ekstra gevinst for juleværkstedet.

Physalis alkekengi-18De lysende orange frøstande af jødekirsebær, er ikke orange længere men ikke mindre fascinerende. Det orange bladvæv er blevet nedbrudt, så kun ribberne er tilbage med et svagt kobberskær. Naturlig julepynt af den fineste slags. Og ganske gratis.

Pinus-18Fyrrekogler og –grene er raslet ned fra himmelen i det stormende vejr. Det giver friske fyrregrene med masser af kogler til dekorationerne. Grene som det ellers aldrig er til at nå. Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Fyrrekogler-3En del af koglerne blev skyndsomst plukket af og lagt ind til tørre. Så folder de sig hurtigt ud og bliver endnu mere dekorative. Dejligt at have friske kogler at gøre med, som ikke har ligget på jorden og er blevet snaskede eller gnavet i.

 

Previous

Stilhed efter stormen

Next

Fra rosenblad til sølvbroche

1 Comment

 1. Gartneriet 7eren ApS

  Kære Lotte !

  Vi nyder dine foto og tekster, jeg ser dem altid og beundre din ideer og det at du overhovedet kan nå, at få klistret foto og tekster så godt sammen ☺

  Ryger du over Fyn og har plads til nogle Azalea, så bare kom forbi, vi er her på døgnvagt i øjeblikket.

  Kærlig Hilsen Søren 7er.

  Fra: Helt hen i haven [mailto:comment-reply@wordpress.com]
  Sendt: 8. december 2015 16:11
  Til: Gartneriet 7eren ApS
  Emne: [Nyt indlæg] En kurvfuld julepynt fra haven

  Lotte Bjarke posted: “Det er højsæson for produktion af juledekorationer, og heldigvis er haven leveringsdygtig i de fleste af de materialer, der skal til, når man lige får kigget efter. Det er nemt at få fyldt en kurv, så der er noget at arbejde med. Der er fyr, gran og andre”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén