Haveglæder, tips og tricks

En ganske særlig sommerfuglebusk

Buddleja alternifolia-17

For nogle år siden forelskede jeg mig pladask i småbladet buddleja, Buddleja alternifolia, på en rejse til Holland. En nær slægtning til sommerfuglebusk, Buddleja davidii. De helt sart lyslilla blomster på de lange buede grene i samspil med det sølvgrå løv er simpelthen i en klasse for sig. Der blev rystet en del på hovederne af mine forsøg på at opdrive den til haven, så det endte med, at jeg måtte på shopping i Holland. Busken er sart, skal det siges, og da den blomstrer på sidste års skud, er tilbagefrysning ensbetydende med nul blomster.

Buddleja alternifolia-16

Men som før nævnt, ligger haven her dejlig lunt, og busken har ikke misset en blomstring et eneste år. Når den ikke lige blomstrer, er den lidt strittet at se på men ikke mere, end at forventningens glæde langt overskygger det.

Buddleja alternifolia-15

Blomsterne dufter let og rart, så insekterne sværmer glade om dem. Og sandelig om ikke også der kom en flosset, gammel sommerfugl forbi og fik sig en kop nektar med minder om sidste sensommers gode dage, da den ung og frisk mæskede sig i den “rigtige” sommerfuglebusk.

Previous

Uundværlige bladplanter til krukkerne

Next

Ustyrlige stauder

3 Comments

 1. anne

  Hmm elsker sølvfarvede blade…. Mon den kan finde sig i at gro på Fyn?

  • Hej Anne
   Når den kan gro i et lunt hjørne af Østjylland, sulle det være mærkeligt, hvis ikke den kan i et lunt hjørne af Fyn. Men det kommer nok meget an på, hvor du bor 🙂
   Mvh Lotte

 2. Jeannie Vogt

  Ærgerligt jeg ikke vidste du ledte efter den, Sommerfuglehaven.dk har haft den til salg i flere år, og har den også pt. til 52 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén