Haveglæder, tips og tricks

Drivhushygge med blomsterløg i krukker varsler forår

Det er da helt vildt, hvad der kan ske på mindre end en uge. Islygterne er smeltet, og nu danser dansemyggene, fuglene fløjter forelsket, og blomsterløgene spirer, så man næsten kan se det her og der og allevegne. Der er forår i luften, så jeg har brugt dagen på drivhushygge med blomsterløg i krukker, så jeg er helt klar, når det bryder løs.

Spirende blomsterløg

Udgangspunktet var en dejlig kasse med små potter med flere forskellige blomsterløg, der allerede var godt i gang med at spire.Jeg kan godt lide at have de spirende løg i lidt større krukker, så jeg måtte lige have gang i en omplantning.

Tilplantning af krukker med blomsterløg

De små løgvækster ser fine og sarte ud, men de er på flere måder mere hårdføre, end man skulle tro. Faktisk har de klaret kuldeperioden uden at kny i deres små potter, selv om der har været mange minusgrader i drivhuset. De små potter passer jo ikke umiddelbart ned i lidt større krukker, men det er heller ikke noget problem. Løgene kan forsigtigt trækkes fra hinanden og genplantes i krukken, så det kommer til at se helt naturligt ud.

Forårskrukker i drivhuset

Dagens drivhushygge med blomsterløg fik i den grad løftet forårsstemningen i drivhuset, hvor krukkerne nu står lidt i venteposition, til jeg får ordnet krukkegrupperne rundt om huset. Hvis det her vejr holder, som det ser ud til, kan de spirende blomsterløg i krukkerne sagtens tåle at komme ud under åben himmel.

Blomsterløg serveret på et fad

Det her zinkfad med små potter med fine blomsterløg skal til gengæld ingen steder. Det pynter på bordet i hyggeafdelingen af drivhuset og spreder forårsglæde omkring sig. Der skal ikke meget gang i brændeovnen, før der fint kan drikkes kaffe med velbehag i drivhuset, og så er drivhushygge med blomsterløg da et helt oplagt tidsfordriv 🙂
(Reklame: Zinkfadet, der kan bruges til mangt og meget, kan fås her – også i en rasende flot model i kobber)

Tyrkisk vintergæk, Galanthus elwesii

Som nogle måske vil have bemærket, er de blomstrende vintergækker ikke helt almindelige vintergækker. De er lidt større i det og har lidt bredere blade. Det er tyrkisk vintergæk, Galanthus elwesii, der giver den som forårsbebuder, både i krukkerne og også ude i haven, hvor jeg lagde en del løg af den i efteråret.

(Reklame: Planterne er fra @naturetothepeople, @gartnerietpedersen og www.filippaflowers.dk)

Previous

Rosmarin brillerer i den vinterklædte have på flere måder

Next

Første forårsmåned fejret med fine forårsblomster i krukkerne

3 Comments

 1. Det er så skønt, at det går mod forår. Her i Nordjylland har vi haft en del sne, men nu er det væk, jorden er dog stadig frossen. Vi har vinterferie i uge 8 og plejer altid at få eftermiddags kaffe i drivhuset første gang i denne uge,håber det også kan lade sig gøre i år.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

 2. Elsa

  Hej
  Tak for dine dejlige og inspirerende nyhedsbreve.
  Du skrev sidste år om Ipomoea Treasure Island. Jeg har ikke fundet den nogen steder. Ved du hvor den kan købes?

  • Lotte Bjarke

   Hej Elsa
   Selv tak 🙂
   Planterne kommer ud i butikkerne, når vi kommer lidt længe hen på foråret – april-maj, gætter jeg på.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén