Haveglæder, tips og tricks

Dræbersnegle frit salatbed

Dræbersnegl i salat-2

Det sker år efter år. Når salathovederne er klar til høst viser det sig, at de heldigvis ret få dræbersnegle, der hærger haven, på mirakuløs vis igen har fundet frem til salaten og indlogeret sig fugtigt og lækkert og med adgang til rigelig føde under de nederste blade. På godt jysk. Det er træls!

Sneglehegn-16

Derfor har jeg længe gået med en drøm om et sneglefrit salatbed, hvor sneglene ikke kan komme til salat og andre bladgrønsager. Nu er drømmen blevet til virkelighed 🙂 Bedet er placeret nedenfor drivhuset i køkkenhaven og er blevet fyldt op med indholdet af komposten, krukkejorden fra nogle store, udrangerede krukker og derpå nogle børfulde jord fra køkkenhaven, der blev grundigt beriget med Champost i efteråret.

Sneglehegn-17

Det var lidt tricky at konstruere salatbedet i det skrånende terræn, men “ingeniøren” er sluppet rigtig godt fra det. En solid ramme af lokalt producerede egeplanker er blevet beklædt med det gamle sneglehegn, der følger terrænnet. Hegnet har før vist sin effektivitet – sneglene kan vitterligt ikke passere den ombukkede kant – men det er vanskeligt at integrere i den nuværende temmelig organisk udseende køkkenhave uden, at det bliver alt for grimt. På denne måde og med denne placering springer det ikke alt for meget i øjnene. Nu skal græsset bare holdes nede omkring det, så der ikke bliver skabt broer til glubske snegle.

Previous

Punktlige påskeblomster

Next

Forårsvitaminer af egen avl

2 Comments

  1. Dit indlæg får mig til at tænke på, om der findes en oversigt over, hvor udbredt dræbersneglene er. Vi har dem ikke (bor i Salling og ved, at de ikke er særligt langt væk), og Søren Ryge mener jeg heller ikke er plaget af dem. Desuden gad jeg også vide, hvordan de breder sig, og hvor hurtigt det går.

  2. Hej Marie
    Det ved jeg faktisk ikke, men det er mit indtryk, at der har indstillet sig lidt mere balance i tingene, end dengang det var helt galt mange steder. Jeg har ikke ret mange inde i haven, men vi kører slalom ude på vejen efter et regnskyl for at køre så mange over som muligt. Der er mange, men måske bryder de sig ikke om at krybe igennem det bælte af fyrreskov, der skiller haven fra vejen. Håber jeg.
    Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén