Haveglæder, tips og tricks

Dræbersnegle frit salatbed 3.0

Dræbersnegle i salat-14

Da jeg i foråret tilplantede mit nyerhvervede sneglefri salatbed, blev der en del salatplanter til overs, som jeg selvfølgelig ikke nænnede at smide ud. I stedet fik de en række i køkkenhaven, og dermed blev der i praksis iværksat et forsøg. Virker sneglehegnet omkring salatbedet, eller gør det ikke? Bevismaterialet ligger nu klart. Salatrækken i køkkenhaven er temmelig gennemgnasket og ikke specielt fristende.

Salatbed1507-1

Til sammenligning ser salathovederne noget mere appetitlige ud oppe i salatbedet.

Salatbed1507-2

Faktisk er der betydeligt mere salat, end vi kan konsumere, så ja, jeg er fortsat meget glad for mit dræbersnegle fri salatbed. Det har vist sig at være et godt år at føre projektet ud i livet, for der har aldrig tidligere været så mange af de slimede bæster i haven før. Haven er fortsat ikke voldsomt plaget, men det er slemt nok, så de snegle, der bliver grebet på fersk gerning, overlever ikke. Vi skal jo nødig have, at bestanden vokser.

Previous

Blå favoritter i staudebedet

Next

Spindemider i brusebad

2 Comments

 1. De slimede bæster har indledt en invasion i vores have, det er simpelthen den røde hær. Jeg hakker, min hustru hakker sågar min svigermor hakker, vi spreder ferromol i køkkenhaven. Men vi lider voldsomme tab, 2 omgang gulerødder blev udraderet, basilikummen i drivhuset har de mæsket sig i. Vi dræber 2-300 hver aften.
  Vi får sneglehegn næste år.
  Henrik

 2. Hej Henrik
  Ja, det ser desværre ud til, at vi er rigtig mange med alt for mange snegle i år. Vi må håbe, at alle hakker løs, så det ikke ender i en kæmpe opformering 🙁
  Jeg kan varmt anbefale sneglehegnet, men kan jo ikke hegne hele haven ind.
  Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén