Haveglæder, tips og tricks

Den skønne Skimmia

skimmia-japonica-56Hvis der er nogen, der gør en indsats for at bevare den gode stemning i haven lige nu, så er det den skønne Skimmia. Den står nok så smukt med sit blanke, mørkegrønne løv og optimistiske røde blomsterknopper fuldstændig uanfægtet af årstiden.skimmia-japonica-57Jeg må indrømme, at jeg er meget nem at friste til at investere i endnu en Skimmia, når de dukker op i butikkerne sidst på året. Her i haven er den helt selvskrevet til julekrukkegrupperne. Få planter holder så længe – og til så meget – som Skimmia gør, og den er faktisk altid dejlig. Blomsterknopperne er så fine nu, og dårligere bliver det ikke, når de springer rigtigt ud til foråret, som det kan ses her.skimmia-japonica-58Der er efterhånden mange, flotte Skimmia buske i haven, hvor de netop nu er en stor gevinst for staudebedene, der ikke kommer til at se rigtig kedelige ud, når Skimmia står frisk og frodig mellem staudernes vinterstandere. Egentlig er Skimmia en surbundsplante, men her er den nu altid bare blevet plantet direkte i sandjorden, og det går, som det fremgår, ganske udmærket.skimmia-japonica-finchy-5I år har jeg så ladet mig friste en ekstra gang, for jeg kunne simpelthen ikke stå for denne hvidblomstrede Skimmia japonica ‘Finchy’. Jeg synes, farvekombinationen mellem de gulgrønne knopper og det meget mørkegrønne løv er ret lækker. Jeg har hidtil haft knapt så meget held med at genbruge de hvidblomstrede sorter, men jeg prøver igen, for den her må meget gerne vokse i min have.

Previous

Lavendeltræ gi’r julestemning

Next

Grøn advent med julestjerner

4 Comments

 1. Lis Madsen

  Hej Lotte.
  Sikken et fint krukkearrangement med Skimmia, som signalerer jul på en fin og lidt afdæmpet måde. Lige min smag.
  Også det lille lavendeltræ i dit sidste indlæg var rigtig fint.
  Du tager nogle meget flotte billeder.
  Hilsen Lis

 2. Et ekstra plus ved Skimmia er, hvis man kan være heldig, at finde en hunplante med bær på, for de holder hele sommeren. Hanplanter har du jo.
  Hilsen
  Anne Marie

  • Lotte Bjarke

   Hej Lis
   Tak for din hilsen. Dejligt at du kan lide stilen 🙂 Jeg er faldet pladask for det fine lavendeltræ, så jeg håber meget, at det bliver almindeligt tilgængeligt næste år.
   Mvh Lotte

  • Lotte Bjarke

   Hej Anne Marie
   Hov, det lyder spændende. Sådan en vil jeg forsøge at opdrive 🙂 Nogen ideer til hvor man skal lede?
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén