Haveglæder, tips og tricks

De skønne skærme

Daucus carota Dara-36

Her i haven er skærmplanter simpelthen blevet “det nye sort”. Især har jeg tabt mit hjerte til gulerodsblomst, Daucus carota ‘Dara’, der er perfekt til at lette helhedsindtrykket i fx et staudebed og desuden blomstrer i en dejlig, lang periode.

Daucus carota-97

Blomsterskærmene ligner de fineste kniplinger og spiller i et fint farvespil. Nogle er næsten cremefarvede, andre er støvet rosa eller noget midt imellem.

Amni majus-5

Kongeskærm, Amni majus, dukker også op mellem stauderne som fine, hvide kniplinger, der svajer elegant på de tynde men heldigvis ret robuste stængler. De blev sået i bakker i vindueskarmen i det tidlige forår og siden plantet ud. Det var hele besværet værd 🙂

Astrantia major-36

Stauden stjerneskærm, Astrantia major, har blomstret længe og gør det endnu. Den har høj status i staudebedene. Stjerneskærm er botanisk en skærmplante som gulerodsblomst og kongeskærm, selv om den har sin helt egen, charmerende personlighed.

Previous

Køkkenhavens blomster

Next

Bær til mere end husbehov

3 Comments

  1. Pernille Sparsø

    Smukke blomsterbilleder tak! Desværre blev mine Daucus Carota offer for gulerodsfluen. Jeg må overdække næste år, for det er den skønneste af alle skærmblomster!

  2. Øv, det var da irriterende. Det havde jeg slet ikke tænkt på kunne være et problem… Jeg ved, der er en gartner, der er ved at eksperimentere med at lave den som potteplante til udplantning. Måske kan du være heldig at finde dem i en butik.
    Mvh Lotte

  3. Jeannie Vogt

    Jeg såede sidste år et brev Rølikke i blandede farver og lavede et bed i urtehaven til dem, så jeg havde noget til at fylde i buketter. Det er jeg meget glad for jeg gjorde, farverne er pragtfulde, der er hvid, lysegul, lys laks, rosa og flere forskellige røde farver med enten hvide eller gule støvdragere, virkelig en anvendelig plante.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén