IPM15 dag 1-314

Danske gartnerier er stærkt repræsenteret på verdens største planteudstilling, IPM i Essen i Tyskland, hvor   den “danske hal” har en helt særlig status. Her kan de internationale indkøbere opleve hele det store, danske potteplantesortiment og møde gartnerne bag planterne.

Campanula Fancy MEE-1

IPM er med andre ord et stort udstillingsvindue for de danske planter og dermed også en oplagt mulighed for at præsentere plantenyheder. Klokkeblomsten, Campanula Fancy MEE, der er skabt i forædlingsafdelingen i det fynske gartneri PKM, er en af de nyheder, man kan glæde sig til at få fingre i, når den rammer butikkerne.

Rosa Rosaroma-1

Potteroser hører til de planter, danske gartnerier er førende i at producere. Gartneret Rosa Danica introducerer en ny serie potteroser med en for potteroser usædvanlig stærk og usædvanlig dejlig duft. Rosaroma er det navn, man skal kigge efter i butikkerne, hvis man vil have duftoplevelsen med i købet.

Schlumbergera Thor Wild Cactus-1

Gartneriet Thoruplund står bag en ny serie af novemberkaktus, Schlumbergera Wild Cactus, der har smukke, fyldte blomster og en mere uregerlig og naturlig overhængende vækstform, end man normalt ser.

Promonaea Sunlight-1

Den søde, gule orkide, Promenaea Sunlight, vandt IPMs nyhedspris i kategorien blomstrende stueplanter. Et tysk gartneri producerer den i store potter, mens SOGO Team i Odense producerer vinderplanten i mini format.

Lycopersicom Kitchen Minis-1

I den spiselige afdeling er der nyt fra Gartneriet Nældebakken i form af mini mini tomatplanter, Lycopersicon Kitchen Minis, der er så små af vækst, at de uden problemer kan fungere som potteplanter i køkkenets vindueskarm.