Haveglæder, tips og tricks

Botanisk galleri med egetræsbaby

Det er for alvor blevet sæson for indoor gardening, og så er det ret belastende, at huset er ualmindelig dårligt forsynet med vindueskarme og lignende plantevenlige placeringer. I mangel af bedre har jeg indrettet et lille botanisk galleri på væggen over hyggekrogen i stuen ved hjælp af et par billedhylder. Det giver plads til en pæn flok miniplanter med fine former og strukturer.Forleden opdagede jeg, at der lå et hav af agern og spirede i græsplænen. Stærkt inspireret af den svenske Instagramprofil @ekhemmet samlede jeg en håndfuld agern sammen og fandt de gamle kuvertvaser frem fra af gemmerne. Vand i vaserne, så bunden af agernet næsten men ikke helt rørte. Der har de stået siden og bare fået skiftet vand en gang imellem, og se nu her. Det virker 🙂 Den første lille, søde egentræsbaby har set dagens lys og har selvfølgelig fået ærespladsen i det botaniske galleri.For at skabe lidt variation er potterne med planter kombineret med små vaser. Jeg har snuppet et par blade fra stueplanterne fingerfilodendron, Monstera deliciosa, og parasolpilea, Pilea peperomoides, til vaserne. Det tager planterne ingen skade af, og bladene holder længe i vaserne.

Previous

Dufttazetter spreder blomsterduft i vinterkulden

Next

Skimmia er havens bedste genbrugsplante

3 Comments

 1. Hvor er det fint og enkelt. De spirede agern er straks noteret på to-do-listen – det skal prøves.
  PS Jeg har købt Posca-tusser på din anbefaling. De er vel nok smarte.
  Mange hilsener, Lisbeth

  • Lotte Bjarke

   Hej Lisbeth
   Ja, jeg har jo altså tyvstjålet ideen, men de er slet ikke til at stå for. Go’ fornøjelse med tuscherne – jeg har selv rigtig meget glæde af dem til alverdens ting.
   Ha’ en dejlig aften
   Lotte

 2. Grethe

  Jeg har kun én (1!) vindueskarm i hele huset, så jeg vil straks kopiere din ide. Det ser simpelthen så fint ud! Tak for inspiration (også denne gang… :))
  Mvh Grethe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén