Vinterblomster-26

Haven ligner et sort-hvidt fotografi i den skarpe vintersol, der gør det svært at være snemand og islygte. Men så alligevel ikke helt. Troldnød, Hamamelis intermedia, er nemlig begyndt at rulle sine sjove, forårsgule blomster ud midt i alt det hvide.

Drive grene-19

Inden længe vil blomsterne med de lange, smalle kronblade ligne små bundter af krøllet gavebånd. Der kan vist godt blive til et par grene til en vase, så den fornøjelse kommer hurtigt 🙂

Vinterblomster-24

Ved nærmere eftersyn er der flere forårsblomster på vej, der forholdsvis hurtigt kan lokkes frem, hvis de kommer ind i en vase. Fuglekirsebær, Prunus avium, står fx med lækre, fede blomsterknopper, der er helt klar til at springe ud, hvis de kommer ind i varmen.

DriveGrene14-41

Ingen grund til nøl, for der vokser fuglekirsebær overalt her på matriklen. Nu glæder jeg mig til at glæde mig over blomsterne i vasen, mens jeg glæder mig til forårets blomsterflor i haven…